vineri, februarie 3, 2023
AcasăLocalCopii dintr-un centru de plasament diagnosticaţi cu Covid19

Copii dintr-un centru de plasament diagnosticaţi cu Covid19

Doi copii dintr-un centru de plasament au fost internaţi în spital, după ce au fost diagnosticaţi cu Covid19. Copiii, un băiat de 9 ani şi o fată de 15, fac parte din Complexul de servicii pentru copilul aflat în dificultate „Speranţa” Pomârla. Minorii au fost testaţi în cadrul programului de testare efectuat în centrele de acest fel, fiind depistaţi pozitiv.

Cei doi copii au fost transportaţi cu o ambulanţă la spital, fiind ulterior internaţi în Secţia de Boli Infecţioase. „Din fericire copiii sunt în stare bună, fără probleme medicale. Au fost depistaţi la testarea care se face în cadrul programului obligatoriu de testare. Din fericire, nimeni din centru nu a mai fost găsit pozitiv. S-au luat măsuri de izolare pentru contacţii direcţi”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Cinci botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). Numărul de noi infectări este același cu cel din intervalul precedent, respectiv de sâmbătă până duminică.

Astfel, cu cele zece cazuri depistate în ultimele 48 de ore, bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1326, luni, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP.
Numărul cazurilor active în prezent a crescut la 106.

În ultimele 14 zile 84 de botoșăneni au fost diagnosticați cu Covid-19, incidența fiind de 0,2 la mia de locuitori.

A crescut, însă, și bilanțul deceselor înregistrate în rândul infectaților din județ. Este vorba despre un bărbat de 81 de ani, care suferea și de hipertensiune arterială și de adenom de prostată, care a decedat, sâmbătă seară. Totalul defuncților COVID a ajuns la 96.

La nivel național, județul Botoșani se menține pe locul 26, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
6 ° C
6.1 °
3.3 °
46 %
4.5kmh
32 %
vin
4 °
sâm
2 °
Dum
-3 °
lun
-3 °
mar
-3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Muzeul Județean prin interior, dar încă sunt speranțe că nu o ia pe urma teatrului.

EDITORIAL

Probabil în tinerețea lui, domnul Statu a fost un exemplu de bunătate, deșteptăciune și echilibru, din moment ce astăzi multă lume se încăpățânează să-l...

GÂNDUL ZILEI

De ce plâng chitarele Știu doar felinarele Că ele aduc necazul Când ard de pomană gazul... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...