Doar angajații din Sănătate sunt îngrijorați de criza de sânge

Botoşănenii uită din ce în ce mai des să fie oameni şi arată că nu le pasă de semeni decât atunci când şi ei sunt la ananghie. Altfel nu se explică faptul că, aflat într-o criză de sânge fără precedent, Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) nu a primit aproape niciun ajutor de la botoşăneni.

În ciuda apelurilor reprezentanţilor unităţii, care au deschis în speranţa creşterii rezervelor de sânge, rezultatul a fost dezamăgitor.

Singurii care au donat au fost angajaţii Spitalului Dorohoi. „De la primele ore au venit două maşini cu angajaţi ai Spitalului Municipal Dorohoi. Au fost 10-12 persoane. Le mulţumim celor de acolo. Au dat dovadă de solidaritate în astfel de momente”, a spus medicul Paraschiva Temneanu, directorul CTS Botoşani.

Pe lângă angajaţii Spitalului Dorohoi, doar o mână de oameni au mai venit pentru a dona sânge. Astfel, totalul donatorilor sâmbătă a fost sub 20 de persoane.

Din cauza crizei foarte mare de sânge, CTS a fost deschis şi sâmbătă, în speranţa refacerii rezervelor de sânge. Acestea sunt minime de mai multe zile. Potrivit cadrelor medicale, este nevoie urgentă de OI pozitiv, stocul fiind aproape inexistent.

Totodată, este nevoie de sânge şi din celelalte grupe. „Rugăm persoanele cu grupa OI Pozitiv (şi nu numai!) apte din punct de vedere medical, să vină la donare. Stocul pe această grupă e aproape inexistent, iar numărul bolnavilor ce aşteaptă sânge e în continuă creştere”, este apelul Centrului de Transfuzii Botoşani.

Deja ai votat!