Toamna începe cu temperaturi mult peste medie

0

Toamna calendaristică începe cu o săptămână toridă de vară. Astăzi, în ultima zi de vară, sunt prognozate la Botoșani cele mai mari temperaturi din acest an, de peste 37ºC. De altfel, județul Botoșani este sub avertizarea de Cod galben de caniculă instituită de către meteorologi încă de la sfârșitul săptămânii. Indicele de Temperatură Umezeală (ITU) va depăși chiar pragul critic de 80 de unități, motiv pentru care autoritățile avertizează botoșănenii să-și ia măsuri împotriva caniculei. Adică să evite ieșirile în timpul zilei, să-și protejeze capul cu pălării dacă au de mers în oraș, să se îmbrace în culori deschise și să se hidrateze des.

Chiar dacă de mâine temperaturile vor mai scădea, săptămâna se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod obişnuit, în cea mai mare parte a județului, temperaturile urmând a fi mai mari decât media multianuală a perioadei cu până la 10ºC.
Potrivit prognozei meteo, temperaturile maxime ale zilelor de marți și miercuri vor fi de 33ºC, în timp ce minimele vor fi specifice nopților de vară cu peste 17ºC. De joi, temperaturile scad la un nivel de 28ºC, care este oricum peste normalul termic al perioadei, în timp ce minimele, înregistrate pe timpul nopților, nu vor mai depăși 14ºC.
De joi, norii pun stăpânire pe cer până la finele săptămânii, iar vineri sunt chiar prognozate ploi, care ar putea fi însoțite de furtuni și grindină.

Deja ai votat!
se încarcă...