Copil de 16 ani înecat în fântâna din curtea casei

foto arhiva - pompierii militari sunt cei care intervin în astfel de situații

Descoperire macabră marţi dimineaţă, în comuna Manoleasa. Un băiat de 16 ani a fost găsit înecat în fântâna din curtea casei părinteşti.

Apelul disperat la 112 a fost făcut chiar de familia băiatului, care a găsit papucii şi o tabletă lângă fântână. Temându-se de ce era mai rău, părinţii acestuia au sunat la 112 pentru a cere ajutorul pompierilor şi cadrelor medicale.

Între timp, oamenii au scos mare parte din apa din fântână, dar nu au reuşit să coboare fără ajutor specializat. „Unul dintre pompieri a coborât în fântâna adâncă de cca. 20 de metri și, ajutat de ceilalți colegi, l-a adus la suprafață”, a precizat ofiţerul Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani.

Acesta a fost adus la suprafaţa, fiind încercate manevre de resuscitare, însă fără niciun folos, fiind declarat decesul.

Cazul a intrat în atenţia Poliţiei, care a demarat o anchetă pentru a stabili dacă gestul copilului a fost premeditat sau un accident. „În cauză a fost deschis un dosar pentru ucidere din culpă. Se va dispune efectuarea unei necropsii pentru stabilirea cauzei decesului”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Deja ai votat!