Copil muşcat de cap de câinele familiei

Un copil de un an jumătate a ajuns la spital după ce a fost atacat de câinele familiei. Fetiţa, din Săveni, se afla, ieri la amiază, în curtea casei şi se juca cu patrupedul. La un moment dat, însă, părinţii au fost alertaţi de ţipetele acesteia. În momentul în care au ieşit în curte, micuţa era plină de sânge pe faţă, după ce fusese muşcată de câine.

Animalul nu era agresiv ulterior, semn că totul este posibil să se fi întâmplat din joacă, sau copilul să fi provocat animalul. Micuţa a fost transportată de părinţi, cu o maşină personală, la Spitalul din Săveni, unde a fost tratată de personalul medical. Ulterior, cadrele medicale au solicitat transferul acesteia la Botoşani, din cauza rănilor profunde. „Micuţa prezenta o plagă muşcată, profundă, în zona frontală, deasupra ochilor. Colţii câinelui puteau provoca leziuni oculare grave”, a precizat un ambulanţier din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Peste 100 de botoşăneni au căzut victime animalelor din gospodărie, sau celor fără stăpân, ajungând la Urgenţe cu plăgi muşcate. Cele mai multe victime le-au făcut câinii. Astfel, din totalul de 110 pacienţi, nu mai puţin de 74 de au fost atacaţi de câini. „Muşcătura de câine sau pisică poate fi destul de periculoasă, mai ales dacă animalul prezintă rabie. Din acest motiv este recomandat ca toate persoanele muşcate de animale să se prezinte în serviciul UPU. Se face prelucrarea plăgii şi pentru vaccinarea antitetanos”, a declarat un medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Deja ai votat!