Portal de informare lansat de Ministerul Educaţiei

0

Astăzi, 1 septembrie, cu prilejul deschiderii anului de învăţământ 2020 – 2021, Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a anunţat că ministerul pe care îl conduce lansează portalul de informare educatiacontinua.edu.ro. Acesta este un instrument online dedicat tuturor celor interesați de contextul educativ și sanitar în care se va desfășura activitatea în anul școlar/universitar 2020-2021, ca urmare a evoluției pandemiei de COVID-19.

Așa cum am promis, în această perioadă am elaborat ghidurile metodologice, ghiduri pentru organizarea și desfășurarea activităților în cadrul unităților de învățământ. Aceste materiale au fost concepute pentru fiecare nivel de învățământ, prin raportare la particularitățile acestora. Astfel, Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziție ghiduri pentru: educație timpurie, învățământ preșcolar, învățământ primar, gimnazial și liceal, dar și pentru învățământ vocațional, profesional și tehnic și, nu în ultimul rând, pentru învățământul special. Toate aceste materiale-suport sunt publicate pe educatiacontinua.edu.ro”, a declarat Monica Anisie.

Portalul educatiacontinua.edu.ro facilitează accesul direct la informare pentru elevi, studenți, părinți, cadre didactice, precum și pentru alte categorii de public. Acesta va cuprinde toate documentele emise de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății, respectiv norme, ghiduri, regulamente, metodologii, dar și alte documente din același spectru tematic, grupate pe arii de interes şi cicluri de învățământ.

 

Deja ai votat!