Elicopterul SMURD solicitat la Darabani pentru un caz grav

Un bărbat din orașul Darabani, din județul Botoșani, a fost preluat marți după-amiază de un elicopter SMURD. Acesta a fost transferat la o clinică din Iași, după ce a suferit un infarct miocardic acut.

Bărbatul a simţit dureri în piept de dimineaţă, a apelat serviciul 112, iar o ambulanţă a ajuns la domiciliu. Asistentul medical l-a conectat pe acesta la aparatul EKG care transmite date în tmp real către centrul de boli cardiovasculare din Iaşi prin sistemul de telemedicină. Medicii specialişti cardiologi din centrul unversitar au realizat că timpul este vital pentru ca bărbatul să poată primi tratamentul corespunzător. Astfel, s-a luat decizia ca elicopterul SMURD să fie trimis direct la Darabani pentru preluarea bolnavului pentru a fi dus la Iaşi.

În vârstă de 45 de ani, pacientul a fost adus de o ambulanță pe terenul pompierilor din Darabani. Aeronava a aterizat în jurul orei 15:00 şi a preluat bolnavul, transferându-l direct la Iaşi. În acest mod s-a salvat timp preţios, evitându-se transferul bolnavului mai întâi la Botoşani, după care la Iaşi.

Deja ai votat!