Şedinţă maraton pentru ocuparea posturilor didactice vacante

0

Inspectoratul Şcolar Judeţean organizează mâine, 3 septembrie, începând cu ora 9.00, în Aula Colegiului „AT Laurian”, o nouă şedinţă publică de repartizare pe posturile didactice vacante.

În faţa comisiei de mobilitate sunt aşteptate 207 de cadre didactice, primii fiind cei cu studii corespunzătoare postului care au rămas nerepartizaţi sau cu norma incompletă. Vor urma candidaţii care au obţinut minim nota 7 proba scrisă din cadrul concursului naţional, sesiunea 2020, după care se vor prezenta în faţa comisiei cadrele care solicită detaşare la cerere prin concurs specific.

În categoria celor pentru care este organizată şedinţa de mâine se mai află candidaţii care au obţinut minim nota 5 la proba scrisă din cadrul concursului naţional, ediţia 2020, în vederea încheierii unui contract de muncă pe o perioadă determinată, respectiv cadrele care au obţinut minim nota 5 la concursurile naţionale din anii 2019, 2018 şi 2017, dar şi alte categorii de cadre care la această dată nu au un post sau nu s-au prezentat la posturile primite în şedinţele anterioare.

Se estimează că şedinţa va dura până în jurul orei 15.00.

Sute de posturi vacante 

La această dată, potrivit celor precizate de Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul IŞJ, în învăţământul botoşănean sunt 832 de posturi didactice vacante.

Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a declarat astăzi că, până la revenirea elevilor în şcoli, posturile vacante vor fi ocupate.

Ieri (marţi – n.r.) s-a finalizat concursul pentru suplinitori, la nivel judeţean, iar săptămâna viitoare vor fi şi ei repartizaţi. Ca în fiecare an, mai avem situaţii particulare, unde avem candidaţi, unde avem posturi nu sunt candidaţi, dar, până la urmă, le vom rezolva. Prioritatea, la fel ca în fiecare început de an şcolar, este să avem cadre la fiecare grupă de grădiniţă şi clasă din învăţământul primar. Dacă nu vom reuşi să repartizăm toate orele la cei care au luat note, acestea vor fi date la plata cu ora„, a mai precizat inspectorul şcolar general.

Deja ai votat!