spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTŞedinţă maraton pentru ocuparea posturilor didactice vacante

Şedinţă maraton pentru ocuparea posturilor didactice vacante

Inspectoratul Şcolar Judeţean organizează mâine, 3 septembrie, începând cu ora 9.00, în Aula Colegiului „AT Laurian”, o nouă şedinţă publică de repartizare pe posturile didactice vacante.

În faţa comisiei de mobilitate sunt aşteptate 207 de cadre didactice, primii fiind cei cu studii corespunzătoare postului care au rămas nerepartizaţi sau cu norma incompletă. Vor urma candidaţii care au obţinut minim nota 7 proba scrisă din cadrul concursului naţional, sesiunea 2020, după care se vor prezenta în faţa comisiei cadrele care solicită detaşare la cerere prin concurs specific.

În categoria celor pentru care este organizată şedinţa de mâine se mai află candidaţii care au obţinut minim nota 5 la proba scrisă din cadrul concursului naţional, ediţia 2020, în vederea încheierii unui contract de muncă pe o perioadă determinată, respectiv cadrele care au obţinut minim nota 5 la concursurile naţionale din anii 2019, 2018 şi 2017, dar şi alte categorii de cadre care la această dată nu au un post sau nu s-au prezentat la posturile primite în şedinţele anterioare.

Se estimează că şedinţa va dura până în jurul orei 15.00.

Sute de posturi vacante 

La această dată, potrivit celor precizate de Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul IŞJ, în învăţământul botoşănean sunt 832 de posturi didactice vacante.

Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a declarat astăzi că, până la revenirea elevilor în şcoli, posturile vacante vor fi ocupate.

Ieri (marţi – n.r.) s-a finalizat concursul pentru suplinitori, la nivel judeţean, iar săptămâna viitoare vor fi şi ei repartizaţi. Ca în fiecare an, mai avem situaţii particulare, unde avem candidaţi, unde avem posturi nu sunt candidaţi, dar, până la urmă, le vom rezolva. Prioritatea, la fel ca în fiecare început de an şcolar, este să avem cadre la fiecare grupă de grădiniţă şi clasă din învăţământul primar. Dacă nu vom reuşi să repartizăm toate orele la cei care au luat note, acestea vor fi date la plata cu ora„, a mai precizat inspectorul şcolar general.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...