Vară terminată cu mai puține locuri de muncă (lista locurilor de muncă disponibile)

0

Vara s-a încheiat cu mai puține locuri de muncă, semn că efectele crizei economice generate de pandemia de Covid-19 încep să-și spună cuvântul.

Cei aflați în căutarea unei slujbe au la dispoziție în oferta publicată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani doar de 528 de posturi, cu peste 300 mai puține ca acum două-trei săptămâni. Astfel, printre locurile de muncă listate de la angajatori sunt 16 posturi pentru absolvenți de studii superioare: economiști și ingineri, în special, dar și posturi pentru absolvenți de studii medii, 512 slujbe.

Se caută economiști pentru posturi de manageri sau diferite posturi de execuție în companii private, dar tot inginerii sunt cei mai deficitari de pe piața muncii. Este nevoie de constructori, mecanici sau textiliști. De asemenea se mai caută medici veterinari, kinetoterapeuți sau laboranți.

Şi oferta pentru botoşănenii cu studii medii este destul de diversă. Poșta Română caută „numărător de bani”, factori poștali, agenți curieri sau oficianți. Cele mai multe posturi sunt în construcţii şi în domeniul industriei uşoare, dar mai sunt scoase la concurs şi posturi de diferite tipuri de tehnicieni, pornind de la cei dentari, până al cei în construcții, agenţi de vânzări sau reprezentanți comerciale, asistenți medicali, laboranți, recepționeri, bucătari, chelneri, barmani, brutari, patiseri, pizzari sau agenţi de pază.

De asemenea, în oferta de muncă AJOFM se găsesc şi posturi pentru persoanele necalificate, care nu au studii profesionale sau liceale absolvite, dar şi acestea sunt în construcţii şi confecţii.

În funcție de domeniile de activitate, în această săptămână, mai bine de jumătate din locurile de muncă disponibile sunt în domeniul construcțiilor, 342. Urmează industria ușoară cu 75 de locuri de muncă, alimentație cu 28 slujbe, în timp ce restul domeniilor activității economice totalizează 83 oferte de slujbă.

Lista locurilor de munca disponibile in aceasta saptamana (aici)

Deja ai votat!