„Bătrâneţe, haine grele” – Daniel Câşlariu lansează un nou proiect umanitar

Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani, continuă să aducă în atenţia publică povestea tristă a unor botoşăneni care au o viaţă amară şi au nevoie de ajutorul semenilor.

Astăzi, m-am convins încă o dată de cât de dureroase şi adevărate sunt cuvintele <bătrâneţe, haine grele>. La rugămintea unui domn, am ajuns în comuna Hilişeu – Horia,  satul Hilişeu – Cloşca, unde am descoperit povestea tristă a unei bunici în vârstă de 80 de ani, care, din păcate, nu are copii şi nici soţ care să îi fie aproape, acum, la bătrânețe. Bunica, Răuță Eleonora, supraviețuiește doar cu o pensie de handicap de 375 de lei. Deşi are o vârstă înaintată, ea creşte două căpriţe pentru a avea măcar lapte în alimentaţia zilnică”, a declarat Daniel Câşlariu.

Bunica are probleme de sănătate şi îi este din ce în ce mai greu să se descurce.

Bunica s-a născut cu un handicap locomotor, mâna și piciorul stâng fiind paralizate. Acum, la bătrânețe, când şi puterile au lăsat-o, bunica se află în pragul disperării. Căsuţa, moștenire de la mama ei, stă să se dărâme, iar spaima ei este accentuată de apropierea sezonului rece.  Ea supravieţuieşte datorită oamenilor cu suflet mare care îi mai trec pragul cu un blid cu mâncare. Acum nu își dorește nimic altceva decât o cămăruţă unde să locuiască pentru a trece cu bine peste iarnă. Ne dorim enorm de mult să îi construim o cămăruţă bunicii pentru a-și trăi zilele câte îi mai sunt lăsate de Dumnezeu pe acest pământ în condiţii normale şi în liniște”, a mai transmis Daniel Câşlariu.

Asociaţia „Grup Civic” Botoşani apelează din nou la bunătatea botoşănenilor.

Cei care doresc să se implice în acest proiect umanitar au la dispoziţie conturile:  RO03BTRLRONCRT0530156401 (lei), RO50BTRLEURCRT0530156401 (euro). Codul Swift BTRLRO22, cu specificația Eleonora. https://www.paypal.com/paypalme/Asociatiagrupcivic

Deja ai votat!