vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTBotoşăneni premiaţi la un festival de muzică uşoară

Botoşăneni premiaţi la un festival de muzică uşoară

Tineri artişti botoşăneni s-au impus la un prestigios festival de muzică uşoară. Ei au demonstrat că muzica este cea care ne înfrumuseţează viaţa, indiferent de vremuri.

În perioada 26 – 29 august, la Piatra-Neamț, a avut loc cea de a XI-a ediție a Festivalului Internațional pentru copii și adolescenți „Volare”, organizat de Asociația Cultural „STAR” și autoritățile locale din Piatra-Neamț.

La acest festival, Andreea Rotariu şi-a adjudecat trofeul grupei 13- 15 ani. „A fost un concurs foarte greu, dar Andreea a reuşit şi de această dată să fie la înălţime. Ea a interpretat o piesă foarte dragă nouă şi foarte grea”, a declarat Monica Rotariu, mama tinerei artiste. Andreea se pregăteşte acum la Şcoala de canto Crina Mardare Bucureşti, cu profesorul Ileana Lenghe.

Înainte de a fi premiată la Piatra-Neamţ, Andreea a participat la Concursul Internaţional de Artă al STAR ADYGEA, organizat în Rusia. La concursul organizat online, Andreea a primit premiul II. „Felicitări, Andreea! Mă bucur că reuşeşti peste tot să laşi impresii şi să-ţi confirmi titlul de Laureat, pe care-l porţi cu mândrie de mai mulţi ani. Sunt mândră că ai demonstrat profesionalism, muncă şi talent”, este mesajul transmis tinerei artiste de către Eugenia Ursu, organizatoarea unuia dintre cele mai importante evenimente desfășurate în Republica Moldova – Festivalul-Concurs internațional de cântec, artă vocală, artă instrumentală, dans și modelling „Constelația Talentelor”, care reunește participanți din peste 20 de țări ale lumii.

La acest concurs, în octombrie 2018, Andreea Rotariu şi-a adjudecat Trofeul categoriei 13-15 ani, succes răsunător, în condiţiile în care la festival au participat 600 de concurenţi din 19 ţări. Andreea a avut cea mai mare notă dintre toţi cei 28 de concurenţi premiaţi. Graţie prestaţiei artistice de atunci, Andreea este promovată în Republica Moldova.

Premii şi pentru artiştii din „Cheia Sol”

La festival au fost prezenţi şi tinerii artişti din „Cheia Sol”, coordonaţi de profesorul Oana Puşcaşu. Ștefana Cîrligeanu a obținut premiul al III-lea la categoria de vârstă 9 ani, Mara Penciuc s-a clasat pe locul II la aceeași categorie de vârstă, iar Eliza Chiru a câștigat premiul I la categoria de vârstă 7 – 8 ani.

Luca Lazăr a reușit să obțină trofeul categoriei 10 ani, unde au fost 12 concurenți, iar interpretarea i-a adus și două invitații la două competiții internaționale.

Măriuca Stan Muraru, 9 ani, a participat la mai multe secțiuni ale Festivalului și a reușit să impresioneze juriul prin momentele ei muzicale. Ea a câștigat Trofeul Mini Star, un singur trofeu acordat pentru toate categoriile mici de vârstă, trofeul secțiunii de Creație și premiul I la categoria „Totul va fi bine”.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...