vineri, iunie 9, 2023
AcasăLocalEscroc judecat pentru țepe cu animale

Escroc judecat pentru țepe cu animale

Mai mulți crescători de animale din Botoșani au fost țepuiți de un individ din județul Bistrița. Acesta le-a luat oile din bătătură și nu le-a mai achitat. Acuzat de înșelăciune, tânărul în vârstă de 29 de ani, a fost trimis în judecată. Anchetatorii au identificat în total nouă victime, majoritatea din zona Flămânzi – Frumușica – Prăjeni.

Din actele existente la dosar rezultă că, începând cu anul 2014, Paul Alexandru Spân – Chirlejan, originar din Bistrița, s-a apucat de afaceri cu animale. Era preocupat mai mult de achiziția de ovine şi căuta fermieri dispuși să vândă mai multe exemplare. Acesta spunea că are o fermă mare pe care intenționează să o extindă. Negocia prețurile, dar solicita ca banii să fie plătiți ulterior, chiar în câteva tranșe.

Ca să creeze impresia că este de bună credință, el specifica faptul că deține suprafețe mari de terenuri și pășuni. De asemenea spunea că are întocmită și aprobată documentația pentru primirea subvențiilor de la APIA și urmează să primească sume importante de bani pentru aceste terenuri cât și pentru animalele deținute. Doar că banii nu mai erau achitați, deși bistrițeanul revindea animalele la scurt timp.

Așa a ajuns prin 2016 și în județul Botoșani, unde a bătut în poarta unor botoșăneni, care s-au lăsat păcăliți. Când au văzut că banii nu mai sunt achitați, iar tânărul nu mai este de găsit, botoșănenii au mers la poliție și au făcut plângere. Ancheta a durat până anul acesta. Paul Alexandru Spân – Chirlejan a fost trimis în judecată pentru înșelăciune.

Zeci de victime în alte judeţe

Interesant este că tânărul a procedat la fel în mai multe județe și a făcut zeci de victime. În prezent el este judecat în Mureș, Alba, Bistrița-Năsăud și Botoșani. Anchetatorii spun că în momentul în care era reclamat, tânărul recunoștea înțelegerile și cerea răgaz pentru a plăti daunele și pentru a se înțelege cu victimele. Acest lucru nu se mai întâmpla, însă.

Ba mai mult, când au verificat realitatea, polițiștii au descoperit că acesta avea o suprafață mică de teren și o singură dată a cerut subvenții. Solicitarea a fost respinsă de APIA întrucât tânărul nu îndeplinea condițiile stabilite de lege. Deja, într-un alt dosar judecat la Bistrița, Paul Alexandru Spân – Chirlejan a fost condamnat la un an și opt luni de închisoare cu executare pentru înșelăciune. Sentința nu este definitivă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.8 ° C
18.6 °
12.2 °
77 %
2.6kmh
97 %
vin
25 °
sâm
26 °
Dum
22 °
lun
14 °
mar
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Important e că avem internet de viteză. Și e și ușor de reparat.

EDITORIAL

Luna în curs a debutat cu vești ce se vor mai degrabă corecte decât bune. Pentru că nu e nimic bun în faptul că...

EPIGRAMA ZILEI

Când despre-a lui iubită a aflat Că a umblat hai-hui și s-a … umflat, S-a supărat un pic și-a făcut bot Dar oful i-a trecut imediat După ce...

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...