Hoț de VIP-uri ținut după gratii

Hoțul care în două nopți consecutive din luna iunie i-a prădat pe doi dintre cei mai renumiți oameni de afaceri din județul Botoșani rămâne în arest. Magistrații Judecătoriei Botoșani au decis, luni (n.r. – 31 august a.c.), prelungirea mandatului de arestare preventivă emis pe numele lui Sergiu Nicolae Lahman, în vârstă de 20 de ani, din municipiul Suceava. Măsura a fost dispusă întrucât cercetările inițiate nu au fost finalizate.

Acuzat de trei infracțiuni de furt calificat și o tentativă de furt calificat, individul a fost capturat în urmă cu o lună, mai exact pe 9 august a.c. Acesta a fost prins în urma unor descinderi organizate de polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani, cu sprijinul polițiștilor suceveni și a luptătorilor de la Serviciul de Acțiuni Speciale, care i-au percheziționat locuința.

Potrivit polițiștilor, în noaptea de 17 spre 18 iunie a.c., suceveanul ar fi pătruns, fără drept, pe proprietatea omului de afaceri Nicu Catană. În timp ce membrii familiei participau la un eveniment, tânărul a luat mașinile la rând, furând mai multe bunuri și bani, prejudiciul fiind estimat la 5.000 de lei. De asemenea, în noaptea de 18 spre 19 iunie a.c., tânărul de 20 de ani, ar fi pătruns fără drept pe proprietatea omului de afaceri Tonino Boldea, din comuna Mihai Eminescu. Profitând de faptul că cele trei autoturisme aflate în curte erau neasigurate, ar fi pătruns în acestea și ar fi sustras bunuri și documente, prejudiciul fiind estimat la 11.500 de lei.

Suceveanul a făcut parte dintr-un grup de hoți care au făcut ravagii în județul vecin. De altfel, furturile din Botoșani au fost comise în timp ce Lahman era sub control judiciar. Potrivit magistraților, el nu avea voie să depăşească limita teritorială a judeţului Suceava.

Deja ai votat!