Șefi cu delegație la toate unitățile de parchet din județ

Situație neobișnuită la nivelul unităților de parchet din județul Botoșani. În urma expirării mandatelor, a pensionărilor din sistem sau a transferurilor care au avut loc anii trecuți, toate funcțiile de conducere au devenit vacante, iar în prezent sunt ocupate de procurori numiți cu delegație.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a scos la concurs, anul acesta, toate funcțiile de prim-procuror, mai puțin cea de prim-procuror adjunct de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, însă, cu toate acestea, numai doi candidați s-au înscris în cursă fiind vorba de actualii primi procurori Valeriu Chihaia și respectiv Ionuț Țifachi de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani și respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani. Concursul va avea loc în această toamnă, când se va decide dacă cei doi vor fi numiți definitiv pentru un mandat de trei ani.

În celelalte situații, CSM va trebui să numească, la fiecare șase luni, câte un prim-procuror cu delegație. O situație deosebită se înregistrează la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi, unde pentru asigurarea personalului, a fost nevoie de detașarea a doi procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani.

Deja ai votat!