Alegeri locale cu candidați cu vârste extreme

0

Alegerile locale pun în județ o ofertă mai mult decât variată pe masa alegătorilor, atât în ceea ce privește partidele, cât și în ceea ce privește candidații. Avem candidați de ambele sexe, minoritari, dar și cu vârste extreme.

Candidatură la 75 de ani determinată de Florin Călinescu

Cel mai în vârstă candidat este Constantin Țăruș, care a intrat în lupta pentru Primăria Flămânzi din partea Partidului Verde. Fost vechi liberal, chiar cu două mandate de primar la activ, între 1996 și 2004, profesorul Constantin Țăruș va împlini în această toamnă 75 de ani. Cu toate acestea, el vrea să pună umărul la „construcția Partidului Verde” la Botoșani. „Au venit băieții ăștia tineri de la Botoșani și două luni au dus muncă de lămurire și m-au convins să revin în politică. Apoi, mi-e foarte simpatic și Florin Călinescu. Sperăm și încercăm să vedem ce iese”, a declarat Constantin Țăruș, care timp de 43 de ani a predat chimie și biologie la Grupul Școlar „Nicolae Bălcescu”.

Al doilea candidat cel mai în vârstă candidat este Stelian Vrabie, are 73 de ani şi şi-a depus candidatura pentru Primăria Unţeni din partea Partidului Pro România.

La 24 de ani, candidat în una dintre cele mai mici comune

La polul opus, cel mai tânăr candidat vine de la PMP și abia a împlinit în această vară 24 de ani. Te vorba de Alexandru Cătălin Iosub.

Absolvent al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”, specializarea administrație publică, Iosub a intrat în cursa electorală pentru postul de primar într-una dintre cele mai mici comune din județ, Viișoara. Deși fără mari perspective în zonă, Alexandru Cătălin Iosub a ales să se întoarcă în satul natal, Cuza Vodă, unde a preluat afacerea părinților, un bar cu o terasă. „Am intrat în luptă cu speranța ca tinerețea și gândirea mea să schimbe monotonia comunei. Prin noi, tinerii, administrația locală ar avea șansa să se modernizeze și de aceea cred că este momentul ca tinerii să acceadă la conducerea administrației locale și centrale. Este momentul nostru”, a declarat Alexandru Cătălin Iosub. Acesta a adăugat că el a venit către politică și nu a fost căutat de către partid pentru a candida și că tatăl său a fost consilier local în comună în perioada 2012-2016.

Alţi doi candidaţi înscrişi la alegerile din această lună au vârsta de 25 de ani.

Unul dintre ei, Alexandru Viorel Dulgheru, candidează la Primăria Botoşani din partea PRM, iar cel de-al doilea, Teofil Vreme, participă la alegerile pentru funcţia de primar al comunei Mileanca din partea PMP.

Deja ai votat!
se încarcă...