spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTCopiii din familiile defavorizate vor primi tichete sociale

Copiii din familiile defavorizate vor primi tichete sociale

Primăriile din judeţ au demarat acțiunea de primire a cererilor pentru acordarea tichetelor sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional pentru elevii care provin din familii defavorizate.

Potrivit ordonanţei privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de elevi cei mai defavorizaţi care beneficiază de sprijin educaţional pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional acordate din fonduri externe nerambursabile, precum şi unele măsuri de distribuire a acestora, copiii cei mai dezavantajați din învățământul de stat preșcolar (grădiniță), primar și gimnazial cu venituri la nivelul veniturilor sociale minime acordate familiei acestora, beneficiază în anul școlar 2020-2021, de sprijin financiar acordat sub formă de tichet social pe suport electronic în cuantum de 500 de lei pe an școlar.

Aceste tichete sociale vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de materiale școlare, respectiv articole pe papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe, precum și haine necesare frecventării școlii și grădiniței.

Solicitanţii trebuie să aibă domiciliul pe raza localităţii unde solicită aceste tichete, să aibă un venit lunar net pe membru de familie realizat în luna iulie a acestui an de până la 1.115 de lei şi să facă dovada înscrierii copilului la grădiniţă sau școală.

Acte necesare 

Pentru anul şcolar 2020-2021 cererea-declarație pe propria răspundere se depune de către reprezentantul familiei sau de către reprezentantul legal al copilului la primării. Actele necesare sunt: acte de identitate ale părinților/reprezentantului legal (copie); documente din care rezultă calitatea de reprezentant legal, după caz; hotărâre judecătorească de încredințare, încuviințare a adopției; dispoziția conducătorului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului/hotărârea instanței de judecată pentru măsura plasamentului, hotărârea judecătorească de instituire a tutelei/ dispoziția autorității tutelare, potrivit legii(copie); certificatele de naștere ale copiilor (copie); dovada înscrierii la grădiniță/școală (în original); certificat de căsătorie părinți (copie); certificat de deces părinte, după caz (copie); acte doveditoare privind veniturile nete realizate de membrii familiei în luna iulie 2020, eliberate de angajator, de organele fiscale sau de alte autorități competente, mandate poștale de plată, extrase de cont, decizii ori dispoziții de stabilire a drepturilor (după caz).

Familiile beneficiare de venit minim garantat precum și cele beneficiare de prevederilor legii privind alocația pentru susținerea familiei vor depune doar dovada înscrierii copilului/copiilor la grădiniță/școală pentru anul 2020- 2021.

După evaluarea cererilor, primăriile vor înainta lista destinatarilor finali către Instituția Prefectului până pe 15 septembrie.

Tichetul social, aferent acestui an școlar va putea fi folosit timp de un an de la data emiterii, pe baza actului de identitate al titularului și numai la magazinele incluse în acest program. Lista cu aceste magazine va fi comunicată odată cu primirea tichetului social.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...