Șase ani de pușcărie pentru tânărul care a ucis un bărbat la nervi

Tânărul din satul Oneaga, comuna Cristești, care la începutul acestui an a ucis un consătean pe fondul unei dispute de moment, a fost condamnat astăzi de magistrații Tribunalului Botoșani la șase ani de închisoare în regim de detenție, pentru comiterea infracțiunii de lovituri cauzatoare de moartea. Instanța a respins cererea tânărului pentru acordarea de circumstanțe atenuante privind scuza provocării. Adrian Rotariu trebuie să platească daune materiale de 20.000 de lei față de rudele celui ucis.

Totodată, potrivit sentinței, tânărul va trebui să plătească aproape 70.000 de euro daune morale față de soția victimei și copiii rămași orfani, dar și față de ceilalți membri ai familiei bărbatului ucis. La acestea se adaugă două pensii de câte 150 și respectiv 100 de euro lunar pe care tânărul va trebui să le plătească celor două fiice ale bărbatului ucis, până când acestea își vor finaliza studiile sau vor ajunge la majorat. În plus, tânărul s-a ales și cu o serie de interdicții.

„Respinge cererea inculpatului de reţinere a circumstanţei atenuante prevăzută de art. 75 alin. 1 lit. a Cod penal, ca nefondată. Condamnă pe inculpatul Rotariu Adrian, (…), la pedeapsa de 6 (şase) ani închisoare. În temeiul art. 67 alin. 1 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b şi n Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a comunica ori de a se apropia de părţile civile Sadici Mihaela, Sadici Andreea şi Sadici Casiana, pe o durată de 3 ani”, se arată în sentință. Hotărârea Tribunalului Botoșani nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Crimă după un accident

Potrivit procurorilor, crima ar fi fost comisă în noaptea de 1 spre 2 februarie a.c., după o acroșare între două mașini. În urma accidentului șoferii s-ar fi luat la ceartă. În aceste împrejurări, victima, Vasile Sadici, în vârstă de 43 de ani, ar fi încercat să aplaneze conflictul, dar a fost lovit cu pumnul de Adrian Rotariu, în vârstă de 20 de ani. Ulterior, bărbatul s-ar fi prăbușit la pământ, iar tânărul i-ar mai fi aplicat o lovitură cu piciorul în gât.

În urma unui apel la 112, la locul tragediei a ajuns un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță. Cadrele medicale au aplicat manevre de resuscitare, însă pentru bărbat a fost prea târziu. Acesta a decedat ca urmare a traumatismelor suferite. După incidentul violent, Adrian Rotariu a fugit, dar a fost prins de polițiști după câteva ore. Cazul a ajuns în atenția procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, care au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările exacte în care s-au petrecut evenimentele. La finalul anchetei, Adrian Rotariu a fost trimis în boxa acuzaților și condamnat în primă instanță.

Deja ai votat!