Botoşănenii sunt aşteptaţi la Festivalul „Moştenite din Bătrâni”

0

Luni, 7 septembrie, Primăria şi Consiliul Local Vorona, în colaborare cu Societatea Culturală „Raluca Iuraşcu”, Liceul „Ştefan cel Mare şi Sfânt” şi Centrul Cultural Vorona, organizează cea de a a XXXVI-a ediţie a Festivalului – concurs de muzică populară „Moştenite din Bătrâni”. Festivalul va începe la ora 16:00, artiştii urmând să evolueze pe scena amplasată în curtea Centrului Cultural „Mihai Eminescu” Vorona.

Membrii Orchestrei de muzică populară <Mugurelul> a Clubului Copiilor Dorohoi își vor demonstra încă o dată competențele dobândite în pregătirea artistică, de un nivel impresionant pentru o orchestră de copii și tineri. Și de această  dată, orchestra, coordonată de profesorul Marcel Dupu, va asigura acompaniamentul celor 24 de soliști vocali și instrumentiști înscriși la Festivalul – concurs de muzică populară <Moştenite din Bătrâni>”, au transmis reprezentanţii Clubului Copiilor Dorohoi.

În acest an, Festivalul-concurs „Moştenite din bătrâni” se adresează copiilor şi tinerilor din judeţul Botoşani, interpreţi vocali şi instrumentişti ai cântecului popular moldovenesc.

În finalul festivalului concurs, Orchestra „Mugurelul” va prezenta, în recital, un concert de muzică populară. Invitatul special al ediției din acest an este grupul „Fetele din Botoșani” din care fac parte  îndrăgitele interprete de muzică populară Simona Mazăre, Iustina Irimia-Cenușă și Lorena Dupu-Andrișan.

Deja ai votat!