Eugen Tomac a lansat candidații PMP la Cornișa (foto-video)

Desantul liderilor naționali ai partidelor implicate în alegerile locale a continuat și astăzi.

La amfiteatrul Cornișa AquaPark a ajuns europarlamentarul Eugen Tomac, liderul național al PMP, pentru a participa la lansarea candidaților botoșăneni în alegerile locale. Amfitrionul întâlnirii a fost liderul partidului și candidatul la președinția Consiliului Județean (CJ), Corneliu Popescu. Acesta a încercat, dar fără prea mare succes să-i aducă la microfon pe candidați, dintre vorbitori detașându-se net candidatul la Primăria Botoșani, Gheorghe Ciubotaru, care a declarat că speră să adune cel puțin 20% din sufragii. „Cei care aveau 15 ani în 2000 au acum 35, au familii. Mă bazez pe electoratul de atunci… În Botoșani sunt câteva lucruri care dor și sunt cunoscute. Teatrul «Mihai Eminescu» stă de șapte ani cu schele. Biserica Sfântul Gheorghe stă de 30 de ani cu schele. Culmea că sunt ale aceluiași constructor. Vorbim de Centrul Vechi de mult timp. Toți candidații vorbesc de Centrul Vechi de 30 de ani și nimeni nu găsește soluții. Eu mă bucur că domnul preşedinte este aici și vreau să-i spun că avem un proiect, poate cel mai mare proiect din Europa, pentru a rezolva problema romilor pentru integrare în comunitatea românească, în tradiție, în cultură. Putem face un cartier în Botoșani exemplu pentru toată Europa, pentru că așa vom rezolva și problema Centrului Vechi… Noi am lucrat în ultimul timp în Botoșani și lucrăm împotriva unei administraţii care este de 12 ani din partea PNL și de vreo opt ani din partea PSD și sigur că sunt niște obstacole mari, dar vom crea cea mai mare surpriză la Botoșani și vom câștiga Primăria și Consiliul Local”, a declarat Gheorghe Ciubotaru.

Printre alții, PMP l-a reactivat pe fostul deputat pedelist Iacob Stelica Strugaru care va candida pentru Primăria Darabani.

Europarlamentarul Eugen Tomac a avut un discurs bun, dar axat pe probleme care țin mai mult de administrația centrală. Cel mai important punct pe care l-a atins a fost transparența actului administrativ, mai ales a modului cum sunt cheltuiți banii publici.

Tomac este convins că partidul pe care-l conduce va obține un procent de 10%, iar organizațiile care vor avea 20% „vor primi un premiu foarte mare, un post de ministru în viitorul guvern”. „Alegerile locale sunt cele mai grele pentru că trebuie să intri în competiție cu foarte mulți candidați. Gândiți-vă că după PSD și PNL care au câte 3.000 de candidați, al treilea partid ca forță organizatorică este PMP. Noi candidăm în 2.436 de localități, iar următorul partid are opt sute și ceva de candidați. Am demonstrat că ne-am învățat lecția din 2016, unde și noi am avut în jur de 800 de candidați”, a conchis Tomac.

Acțiunea popularilor s-a încheiat cu muzică și dansuri populare asigurate de ansamblul „Pădureanca” de la Coșula. În final, Eugen Tomac a primit un coș cu plăcinte și după ce a servit pe cei prezenți la manifestare a anunțat că îi va duce și lui Traian Băsescu.

Deja ai votat!