Sărbătoarea comunei Vorona, sub semnul credinţei

0
ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a oficiat şi anul trecut Sfânta Liturghie, cu prilejul hramului Mănăstirii Vorona

Comuna Vorona este în sărbătoare. Pe 3 septembrie, au debutat manifestări organizate în cadrul tradiţionalei sărbători Săptămâna Culturii la Vorona.

Astăzi, 6 septembrie, începând cu ora 12.00, va fi oficiată slujba de sfinţire a Şcolii „Alexandru Ioan Cuza”, reabilitată în cadrul unui proiect finanţat prin PNDL II şi de la bugetul local.

Marţi, 8 septembrie, de marea sărbătoare Naşterea Maicii Domnului, ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, va oficia Sfânta Liturghie la Mânăstirea Vorona, cu prilejul hramului. La finalul slujbei va avea loc slujba de sfinţire a casei muzeu a mănăstirii, reabilitată în baza unei finanţări europene.

Miercuri, 9 septembrie, la Mănăstirea Sihăstria Voronei, va fi oficiată Sfânta Liturghie de hram oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu înalţi ierarhi de la Miropolia Moldovei şi Bucovinei. După slujbă, va avea loc pelerinajul credincioşilor la moaştele Sfântului Onufrie, de la Mănăstirea Sihăstria Voronei.

Deja ai votat!
se încarcă...