sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăLocalBotoșani, scena bătăliei pentru locale (video)

Botoșani, scena bătăliei pentru locale (video)

Botoșani a devenit scena bătăliei politice la vârf înalt.

După ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat ideea amânării alegerilor locale și comasării lor cu cele parlamentare, președintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac a reacționat și a declarat că scrutinul trebuie să aibă loc la data stabilită, 27 septembrie, pentru că „drepturile fundamentale şi democraţia nu pot fi puse între paranteze nici pe vreme de război, nici pe vreme de pandemie”.

„Democraţia îţi scoate în faţă foarte multe provocări şi iată că trecem printr-o asemenea situaţie când trebuie să avem alegeri în plină pandemie. Mulţi politicieni iresponsabili spun că mai bine anulăm alegerile, le amânăm, de ce mai este nevoie. Eu vă spun că am fost unul dintre cei care am susţinut că trebuie să avem alegeri chiar dacă se desfăşoară sub această presiune şi nesiguranţă”, a afirmat Tomac.

Liderul PMP a subliniat că este esenţial să nu neglijăm acest aspect extrem de important, pentru că mulţi dintre cetăţenii români, în urmă cu 30 de ani au ieşit din casă, au ieşit în stradă şi nu s-au mai întors niciodată, pentru că şi-au dorit să trăiască în libertate. „Libertatea pe care o avem trebuie să ştim să o preţuim. Din păcate, foarte mulţi politicieni care cred că le ştiu pe toate au confiscat această libertate şi au folosit-o în interes propriu”, a mai spus Tomac.

Declaraţiile lui survin după ce Marcel Ciolacu a lansat, tot la Botoșani, ideea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare, pentru ca „riscul de expunere al populaţiei să fie mult mai mic”. „Normal ar trebui să fie o discuţie provocată de către Guvern, nu de către Parlament, cu Parlamentul, transparent, fără nicio problemă, să vedem ce e mai bine pentru români”, a mai afirmat Ciolacu.

Pregătirile pentru alegerile locale sunt foarte avansate. Din punct de vedere organizatoric s-au tras la sorți chiar și operatorii de tabletă ce vor fi prezenți în secțiile de vot și a început deja tehnoredactarea buletinelor de vot, care este un proces foarte migălos, ținând cont că la nivel de județ doar unul este comun pentru toate unitățile administrativ-teritoriale (UAT), în timp ce trei buletine sunt diferite pentru fiecare UAT în parte.

În replică, liderul social-democrat a subliniat că alegerile locale pot fi „îngheţate”, arătând că stabilirea datei de 27 septembrie a fost făcută atunci „când lucrurile erau sub control”, iar acum „avem cea mai mare mortalitate”. „Rămân aceiaşi candidaţi. Se îngheaţă de unde este şi se reia din acelaşi loc altă dată”, a conchis preşedintele PSD.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
0.4 ° C
2.7 °
-0 °
93 %
1.7kmh
97 %
sâm
4 °
Dum
2 °
lun
1 °
mar
3 °
mie
3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De Ziua Naţională fiecare defilează cu ce are, aşa că avem şi patrioţi pe două roţi.

EDITORIAL

Recenta năzbâtie a lui Ilie Năstase consemnată de către polițiștii de la rutieră în procesul verbal încheiat se referă la alcoolemia indicată de către...

GÂNDUL ZILEI

În dulcea nopții răcoare S-a stins până și ecoul, Sus pe cer, e carul mare, Iar lângă ea … boul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...