Reguli stricte de acces în Biroul Electoral Județean

0

Biroul Electoral de Circumscripție Județean (BECJ) Botoșani a adoptat, luni, o hotărâre privind măsurile organizatorice pentru prevenirea răspândirii COVID-19, care trebuie respectate atât de membrii BECJ, cât şi de orice altă persoană interesată să acceadă în sediul BECJ.

Pe toată durata de funcționare a BECJ, accesul membrilor, a personalului tehnic-auxiliar, al personalului de pază, curățenie, întreținere și aprovizionare se realizează cu respectarea normelor de acces și de conduită stabilite prin prezenta hotărâre”, prevede hotărârea BECJ.
Hotărârea prevede că, înainte de acordarea accesului oricărei persoane în sediul BECJ, jandarmul de serviciu le verifică temperatura corporală prin mijloace non-invazive, precum termoscanner sau termometru cu raze infraroșii.
Persoanelor care prezintă o temperatură corporală mai ridicată de 37,3 grade li se interzice accesul în sediul BECJ Botoșani. “Persoanelor care prezintă o temperatură corporală mai ridicată de 37,3 grade, li se va repeta măsurarea temperaturii, după o perioadă de două-cinci minute repaus. Dacă temperatura după remăsurare este sub 37,3 grade, persoanei respective i se va permite accesul în sediu”, au decis reprezentanţii BECJ.

Portul măştii este obligatoriu 

De asemenea, accesul în spațiile de lucru cu membrii birourilor electorale de circumscripție se va organiza astfel încât în spațiile respective să nu fie prezente simultan mai mult de cinci persoane în biroul alocat BECJ.
La momentul accesului și pe toată durata prezenței în sediul BECJ Botoșani și pentru toate categoriile de persoane este obligatorie purtarea măștii de protecție. Masca de protecție se asigură gratuit persoanelor cărora li se permite accesul în sediul BECJ Botoșani.

Refuzul sau omisiunea de a purta mască de protecție la momentul accesului sau pe toată durata prezenței în sediul Biroului Electoral de Circumscripție Județeană Nr.7 Botoșani de către persoanele cărora li s-a permis accesul atrage, după atenționarea persoanei în cauză pentru a se conforma acestei obligații, interzicerea accesului sau, după caz, obligația de a părăsi de îndată sediul Biroului Electoral de Circumscripție Județeană Nr.7 Botoșani la cererea organelor de pază”, se mai arată în hotărârea BECJ.

Deja ai votat!