Zeci de intervenții pentru pompierii botoșăneni

0

În perioada 31 august – 06 septembrie a.c., pompierii botoșăneni au avut 128 misiuni de protecţie a vieţii, mediului şi valorilor materiale, ceea ce înseamnă 18 intervenții pe zi. Astfel, s-a acționat pentru stingerea a nouă incendii, acordarea primului ajutor calificat pentru un număr de 98 persoane, prevenirea producerii unor incendii în urma unor accidente rutiere, degajarea unei persoane decedate dintr-o fântână, asigurarea măsurilor specifice de limitare și răspândire a pestei porcine africane, asigurarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență pe timpul aterizării/decolării elicopterului SMURD, salvarea unui animal dintr-un mediu ostil vieții, precum și în alte situații de urgență (deblocare uși, asanare fântâni și transport persoane supraponderale din apartamentele proprietate, la ambulanță).

„Pe timpul intervenţiilor au fost salvate/asistate 98 persoane. Cele nouă incendii s-au produs pe raza localităților Frumușica, Hlipiceni, Dorohoi, Botoșani, Socrujeni (comuna Gorbănești), Unțeni și Panaitoaia (comuna Avrămeni)”, a arărat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

Cauzele probabile care au generat evenimentele cu foc au fost, potrivit reprezentanților ISU, foc deschis în spații deschise, fumat în locuri nepermise, scurtcircuit electric și acțiune intenționată. Pentru stingerea incendiilor și înlăturarea efectelor au intervenit, în total 62 pompieri militari și voluntari, dar și elevi și studenți aflați în practică. Valoarea pagubelor a fost estimată la 60.000 de lei, dar pompierii spun că în urma intervențiilor au fost salvate și protejate alte bunuri materiale în valoare de circa 500.000 de lei.

Deja ai votat!
se încarcă...