Ajutoare de stat substanțiale pentru crescătorii de animale

0

Sute de mii de lei au intrat în conturile a două asociații de crescători de animale din județul Botoșani. Este vorba de Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine „Moldoovis” Botoșani și Asociația Crescătorilor de Bovine din Botoșani.

Oierii au depus două solicitări la Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) Botoșani, una pentru „determinare calitate genetică” și una pentru întocmirea „registrului genealogic”, în timp ce crescătorii de vaci au solicitat ajutor de stat pentru „determinare calității genetice”.

Potrivit lui Bogdan Cîmpanu, directorul executiv interimar al APIA Botoșani, Ministerul Agriculturii le-a aprobat celor două asociații, pentru cererile depuse în luna iulie 2020, aferente serviciilor prestate în trimestrul al II-lea al acestui an o sumă de 231.365,98 lei. Banii reprezintă cam 1,5% din suma totală autorizată la plată la nivel național. Astfel, pentru cei 87 de solicitanți, Ministerul Agriculturii plătește 15.471.469,19 lei, bani alocați din bugetul de stat.

Deja ai votat!
se încarcă...