Cereri peste numărul de locuri la Creşa municipală

0
Creşa municipală s-a redeschis la începutul lunii iulie, însă presiunea pe această unitate este mai mică deoarece părinţii trebuie să demonstreze cu acte că au strict nevoie de creşă

La începutul lunii iulie, municipalitatea a redeschis Creşa municipală pentru a veni în sprijinul părinţilor care lucrează şi nu aveau cu cine să-şi lase copiii. Actualul context epidemiologic a impus însă activitatea cu un număr mai mic de copii. “Creşa are o capacitate de o sută de locuri însă, având în vedere siuaţia pandemică prin care trecem, numărul s-a redus la jumătate. Avem 48 de locuri disponibile. Începând cu 14 septembrie, copiii care au trei ani vor pleca la grădiniţă, astfel că vom putea primi aproximativ zece copii”, a declarat Corina Lupu, directorul instituţiei.

La această dată există o listă de aşteptare cu 30 de dosare depuse de părinţi. Asta în condiţiile în care, înainte de pandemie numărul dosarelor în aşteptare a fost cu mult mai mare. “Interesul părinţilor pentru creşă a mai scăzut. Nu există o presiune foarte mare deoarece părinţii trebuie să demonstreze că au strict nevoie de creşă. Ei dau o declaraţie pe proprie răspundere că sunt angajaţi. În cazul mamelor care sunt în concediu pentru creşterea copilului, acestea au la dispoziţie o lună de zile, cât e perioada de adaptare în creşă, să aducă adeverinţă. Aici vorbim de mamele care merg la serviciu mai devreme pentru a primi suplimentul de reinserţie”, a explicat Corina Lupu.

Unitatea nu a înregistrat cazuri de Covid

Marea mulţumire a oficialului este că în unitate nu au fost până acum cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Circuitele sunt respectate cu stricteţe, iar când vremea o permite micuţii sunt scoşi afară, având la dispoziţie un teren de joacă modern. Creşa are program de la 7:00 la 18:00, iar micuţii care sunt în perioada de adaptare stau aici de dimineaţă până după masa de prânz.

Pentru fiecare zi de creşă părinţii plătesc opt lei. În unitate au acces şi copiii cu handicap care primesc de la medicul specialist recomandare pentru socializare cu copii de aceeaşi vârstă. La această dată, cel mai mic copil are un an, însă personalul de aici a avut în grijă, de-a lungul anilor şi copii mai mici. “Noi zicem că avem o bună reputaţie în comunitate”, a concluzionat Corina Lupu.

O nouă creşă în cartierul ANL Cişmea

Municipalitatea botoşăneană va construi, cu fonduri europene, o nouă creşă, în cartierul ANL Cişmea. Investiţia va presupune un effort financiar de 665.520 de euro, bani europeni atrași printr-un proiect inițiat și promovat în actualul mandat al primarului Cătălin Flutur. Creșa va fi ridicată lângă grădiniţa din ANL Cişmea, suprafața construită fiind de 822 de metri pătraţi.

Deja ai votat!