spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTClase amenajate în noua sală de atletism, la LPS

Clase amenajate în noua sală de atletism, la LPS

La Liceul cu Program Sportiv toţi elevii vor veni la şcoală începând cu 14 septembrie. Deşi unitatea are 850 de elevi, de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a, au fost găsite soluţii pentru ca orele să se desfăşoare în sistemul clasic. „Noi mergem pe scenariul verde pentru că este necesar deoarece mai trebuie să facem şi antrenamente, că de asta suntem liceu vocaţional. Am folosit toate spaţiile mari, am amenajat săli de clasă, astfel încât clasele cu efective mari să aibă spaţiul necesar”, a declarat Ioan Huncă, directorul liceului.

Activitatea va fi organizată în două schimburi, ca şi în anii trecuţi. Noutatea este însă aceea că au apărut săli de clasă noi. În Sala de atletism au fost amenajate cinci clase. Fiecare are câte 150 de metri pătraţi, pentru care a fost cumpărat mobilier nou. Lucrările de amenajare au început în luna august şi au presupus un efort financiar de aproximativ 150.000 de lei. Unitatea a primit undă verde din partea municipalităţii pentru a folosi banii economisiţi la capitolul competiţii sportive. Cum aceste competiţii nu au mai fost organizate, banii au fost cheltuiţi pentru amenajarea noilor clase.

Sala de atletism nu este racordată la utilităţi

Bucuria amenajării spaţiilor suplimentare pentru elevi este însă umbrită de faptul că la această dată nu au fost finalizate lucrările de racordare a sălii de atletism la reţelele de utilităţi. Directorul LPS se aşteaptă ca măcar pe ultima sută de metri până la deschiderea noului an, funcţionarii din cadrul Compartimentului de Investiţii al primăriei să se mobilizeze pentru urgentarea lucrurilor.

Am făcut sălile de clasă, am amenajat totul, dar încă nu am avut racordurile la apă, la căldură şi la energie electrică. De trei ani stăm aşa cu sala construită prin Compania Naţională de Investiţii şi predată la cheie. Obligaţia primăriei era de a asigura racordarea la reţelele de utilităţi. Conducta de apă este trasă, însă nu s-a făcut branşarea. Pe partea de încălzire, sala de atletism trebuie racordată la sistemul centralizat al oraşului. Anul trecut s-a făcut canalizarea pe care s-au cheltuit aproximativ 300.000 de lei, însă nu s-a făcut probe, în lipsa apei”, a mai spus Ioan Huncă.

Oficialul speră ca în câteva zile să fie finalizat racordul la reţeaua de alimentare cu apă. Până la finalizarea racordului la reţeaua de alimentare cu energie electrică, se va merge pe lumina naturală.

Au fost înfiinţate încă două clase

Celelalte clase, unde sunt, în medie, 16 – 17 elevi, se încadrează în spaţiile folosite şi până acum. „La clasele a XI-a şi a XII-a, am mai înfiinţat câte o clasă, să fie câte 16 elevi, ca să poată să vină toată lumea la şcoală. Colegii noştri au fost de acord să facă ore suplimentare fără a fi plătiţi. Vor fi făcute ore şi în amfiteatru, acolo fiind repartizaţi elevii de clasa a IV-a. La fel s-a procedat şi cu laboratorul de  informatică. Am folosit tot spaţiul şi mergem pe scenariul verde, fără probleme. Am stabilit cu colegii să ne gospodărim, copiii să vină la şcoală, să avem grijă de ei şi să fie sănătoşi. Acesta este interesul nostru”, a concluzionat Ioan Huncă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10 ° C
10 °
9.4 °
96 %
3.6kmh
100 %
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...