Comunicat PNL: Costel Șoptică – responsabilitate și asumare pentru Botoșani!

0

DRUMURI BUNE = DEZVOLTARE

De ce a rămas județul Botoșani polul sărăciei? De ce nu au venit investitori în județul nostru? De ce antreprenorii noștri nu-și pot dezvolta afacerile? De ce județul nostru nu este exploatat din punctul de vedere al poziționării geo- strategică? De ce județul geniilor nu se află pe harta cultural-turistică a țării?

Răspunsul este simplu: PSD ne-a vrut izolați și săraci!

Cu responsabilitate și asumare, în doar câteva luni de guvernare liberală am bifat: Semnarea contractului și începerea lucrărilor pentru modernizarea DN 28B Botoșani- Târgu Frumos și modernizarea DN 29D Botoșani- Ștefănești.

Cu aceeași seriozitate și determinare, voi face toate demersurile pentru ca drumul strategic să intre în modernizare! Este o rușine pentru actuala conduceri PSD și o bătaie de joc la adresa botoșănenilor! Este inadmisibil să ai banii necesari și să te pierzi în licitații patru ani de zile! Totodată, voi face o analiză a tuturor tronsoanelor de drum județean în vederea reabilitării, reasfaltării și modernizării lor.

APĂ CURENTĂ și CANALIZARE = NORMALITATE

Proiectele pentru dezvoltarea județului Botoșani pe care doresc să le inițiez în primul mandat de Președinte al Consiliului Județean Botoșani și cele mai complexe să le finalizez în prima parte a celui de-al doilea mandat 2024-2028, sunt necesare și care fac parte și dintr-un Master Plan inclus în Planul Național de Investiții și Relansare Economică a Guvernului României:

  • Alimentare apa+canalizare+stații de epurare în unitățile administrativ-teritoriale cu populație de sub 20 000 locuitori
  • Vrin fonduri guvernamentale și europene rețeaua de canalizare în peste 50 de localități, precum și conectarea la rețeaua de alimentare cu apă potabilă în peste 55 de localități botoșănene care nu beneficiază de acest avantaj din cele 750 comunități cu acces la rețele de alimentare cu apă și colectare apă uzată de la nivel național.

Termen de finalizare a lucrărilor : noiembrie 2023

ADUCȚIUNE DE GAZ ÎN FIECARE GOSPODĂRIE

 Aducem gazul în gopsodăriile botoșănenilor prin magistrala Siret-Hârlău! Prin PLANUL  NAȚIONAL DE  INVESTIȚII ȘI RELANSARE ECONOMICĂ se are în vedere sistematizarea rețelei de gaz metan în toate județele țării. Valoarea investițiilor programate în Sistemul Energetic Național pentru perioada 2020 – 2025 este estimată la 12,48 miliarde de euro.

În acest sens, în componenta națională de introducere a consumului casnic este inclusă și magistrala de distribuție HÂRLĂU- SIRET;

În cadrul acestei magistrale vor fi incluse și rețelele pe tronsoane de  25 km Flămânzi- Botoșani, Botoșani-Ștefănești, Botoșani-Săveni, așadar și botoșănenii din comune se vor putea racorda la gaz metan. Aceste trei tronsoane vor fi realizate în primii trei ani de mandat, adică 2021- 2023.

Comandat de: PNL Botoșani, Realizat de: TEKIT WEB ELECTRONICS S.R.L., Cod mandatar financiar: 21200012

 

Deja ai votat!