Deputatul Răzvan Rotaru joacă alături de putere. A contestat la CCR o lege pe care tocmai o votase alături de PSD

0

Dizidența sa în PSD este arhicunoscută, dar acum se pare că acesta a decis să se apropie de tabăra puterii.

G4Media dezvăluie că acesta, alături de un alt deputat PSD, Vasile Axinte, se numără printre semnatarii unei sesizări la Curtea Constituțională referitoare la o lege pe care cei doi deputați o votaseră cu o săptămână în urmă. Este vorba despre un proiect de lege care modifică un articol din Codul Fiscal și impune o obligație pentru intermediarii de carburanți: să aibă depozite speciale. Legea scoate practic din piață câteva sute de companii care nu au nevoie de depozite, pentru că iau motorina cu cisternele de la rafinării și o duc la consumatori – de cele mai multe ori fermierii care au nevoie pentru alimentarea utilajelor agricole.

De altfel, în urmă cu cinci zile, reprezentanţii Clubului Fermierilor Români se declarau dezamăgiţi de votul favorabil din 2 septembrie din Camera Deputaţilor privind modificarea legii de reglementare a procesului de vânzare a motorinei. „Prin adoptarea acestui proiect legislativ, sunt eliminate din piaţă peste 980 de companii care asigură revânzarea de produse petroliere şi care îşi desfăşoară activitatea la nivel naţional. Agricultura va fi puternic afectată de această lege, cu impact imediat asupra campaniei agricole de toamnă, în condiţiile în care fermierii depind de livrările de motorină pentru derularea lucrărilor agricole specifice acestei perioade”, se menţionează în comunicat.

Deputații PSD au votat săptămâna trecută in corpore proiectul de lege, iar printre cei care au votat electronic s-au numărat și Răzvan Rotaru și Vasile Axinte. La doar câteva zile distanță după ce au votat proiectul, cei doi PSD-iști au semnat și sesizarea de neconstituționalitate, alături de grupurile parlamentare ale PNL și USR.

Răzvan Rotaru nu a putut fi contactat până la această oră.

Deja ai votat!