Florentina Dănilă, mesaj pentru ministrul Educaţiei – „Daţi-vă demisia urgent!”

0

Florentina Dănilă, profesor pentru învăţământ primar la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, i-a ministrului Educaţiei să-şi dea demisia. Supărarea cadrului didactic botoşănean pleacă de la răspunsurile date de ministrul Monica Anisie, în cadrul unei emisiuni de la Digi24.  „Doamna Ministru, dați-vă DEMISIA urgent! Urgent!!! Habar nu aveți pe ce lume trăiți! Veniți și dați sfaturi aiurite și vă deranjează când oamenii vă pun întrebări punctuale. Ați lăsat toată răspunderea pe umerii noștri și veniți foarte veselă la TV și ne dați lecții! Habar nu aveți ce vorbiți! Dați sfaturi aiurite! Mai ales cele referitoare la copiii mici!”, acesta este mesajul transmis ministrului de Florentina Dănilă.

Explicaţii ministeriale

Monica Anisie a fost întrebată, aseară, la Digi24, de un cadru didactic cum va putea într-o oră de curs să predea și să evalueze activitatea elevilor din clasă și a celor din mediul online. Întrebarea a fost pusă ştiut fiind faptul că în multe şcoli elevii vor veni prin rotaţie la cursuri.

Vorbim despre 50 de minute, doar că 5 minute profesorul trebuie să mai rămână în clasă să îi supravegheze pe elevi, deci durata unei ore de curs este de 50 de minute. Cum anume putem face lucrul acesta? Fiecare profesor să se adapteze, depinde și de disciplină. Noi am elaborat acele repere metodologice. Au fost făcute de profesori care au predat în sistem online în această perioadă”, a  explicat Monica Anisie.

Monica Anisie a anunţat că a fost adoptată și o metodologie de predare online și a explicat că laptopul sau camera prin care se va face transmisia din clasă va rămâne instalat acolo și că profesorii trebuie ajutați în această perioadă de restul angajaților școlii.

Este un laptop al clasei, sau o cameră, depinde de fiecare unitate, acolo va rămâne instalat, el este pregătit la începutul orelor, și doar vine profesorul în sala de curs. Am recomandat ca profesorul să fie ajutat în această perioadă și de personalul unității de învățământ. Avem în unități fie bibliotecar, fie profesor-documentarist, fie laborant, care pot ajuta”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Mulţi profesori solicită boicotarea deschiderii noul an şcolar

Şi alte cadre botoşănene sunt revoltate şi cer boicotarea deschiderii noului an şcolar. Aşa după cum a anunţat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, oamenii de la catedră sunt supăraţi că autorităţile centrale au pasat responsabilitatea către autorităţile locale, care, la rândul lor, au pasat-o către oamenii şcolii, fără însă a fi asigurate cele necesare deschiderii noul an în condiţii de siguranţă. Nu se asigură măşti pentru cadre şi testarea acestora, răspunsul primit fiind „nu sunt bani”. Mai mult, liderul sindical sunsţine că nu este normal să li se ceară părinţilor să cumpere mobilier, separatoare sau lămpi pentru sterilizarea aerului.

Cât priveşte programul propus de ministru, mulţi directori de şcoli spun că profesorilor le va fi imposibil ca în cele cinci minute de pauză să vină în cancelarie, să ia un alt catalog şi să ajungă la o altă clasă. Aceştia dau ca exemplu unităţile care funcţionează în mai multe corpuri de clădire şi unde profesorilor le va fi imposibil să se încadreze în cele cinci minute, indiferent de condiţia fizică pe care o au.

Deja ai votat!