spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăLocal BTPlombare în bătaie de joc cu nisip și smoală pe Botoșani -...

Plombare în bătaie de joc cu nisip și smoală pe Botoșani – Ștefănești (foto – video)

În goana după voturi, autoritățile încearcă orice truc numai să arate alegătorilor că le rezolvă problemele stringente.

O situație strigătoare la cer s-a petrecut pe Drumul Național DN29, Botoșani – Ștefănești, unde echipe de la Secția de Drumuri Naționale (SDN) Botoșani turnau nisip în gropi și pe deasupra emulsie de smoală.

„Băi, oameni buni, ce înseamnă panarama asta? Cine va pus să faceți dumneavoastră treburile acestea? Spuneți dumneavoastră? Asta e treabă făcută de dumneavoastră? Vi se pare normal? Cine va pus pe dumneavoastră să faceți treburile astea? Asta e plombă, ce turnați dumneavoastră? Ăsta este niște nisip turnat într-o groapă! Uitați și dumneavoastră cum se plombează Botoșani – Ștefănești!”, a reacționat Daniel Câșlariu, președintele Asociației „Grup Civic” Botoșani, care i-a surprins „în acțiune” pe cei de la SDN. Acesta a recunoscut că angajații nu au nicio vină, ci decidenții care au o mare încărcătură politică, printre primii directori schimbați de guvernarea liberală fiind cei de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași și SDN Botoșani.

Efectiv vă bateți joc de noi”

Daniel Câșlariu a filmat „plombarea” și a postat-o pe rețelele de socializare: „Uitați, așa se plombează! Dacă aceasta e plombă… Ce e asta? Bătaie de joc! Dar chiar vă bateți joc de noi! Efectiv vă bateți joc de noi! Dacă dumneavoastră vi se pare normal așa… Dacă cei care ne conduc mai cred că pot să-și bată joc… Nu uitați că vine 27 septembrie!”

Activistul civic susține că, la scurt timp după ce a filmat „activitatea de plombare”, a fost contactat de inginerul Andrei-Cristian Bucșă, șef de sector în cadrul SDN Botoșani și candidat pe lista de consilieri județeni a PNL. „A început să-mi explice. I-am spus că indiferent de situația, ce fac ei acolo este bătaie de joc. Nu poți să pui niște nisip cu smoală, pentru că nu ține. Mi-a replicat că vine din spate altă mașină, dar din spate nu vine nimeni. Eu am ajuns la Ștefănești și nu am văzut nicio mașină”, a mai spus Câșlariu.

Situație recunoscută și de DRDP Iași

Drumul Botoșani – Ștefănești este prins pentru modernizare, iar constructorul l-a preluat ca amplasament și, în acest moment, lucrează la partea de proiectare. În aceste condiții echipele de la SDN nu aveau ce căuta pe acest sector de drum, iar lucrările pe care le făceau, pe lângă că erau de proastă nu pot fi suportate din bugetul instituției de stat, lucru confirmat de altfel și de Nicu Popovici, responsabilul de comunicare al DRDP Iași.

„DN29D are contract de reabilitare și este predat de o lună la constructor”, a declarat oficialul DRDP. El susține că „o echipă de la Districtul Ștefănești executa lucrări de igienizare a zonei drumului (rămasă în administrarea noastră) și văzând degradările apărute pe carosabil a efectuat lucrări provizorii pentru remediere”.

„Lucrările au fost executate în conformitate cu Normativul 547/2013, respectiv stropirea cu emulsie bituminoasă și aşternerea de sorturi, urmată de compactare ușoară. Deoarece în scurt timp carosabilul va intra în reabilitare nu mai este recomandabilă executarea unor lucrări de amploare, cu cheltuieli mari”, a spus Nicu Popovici.

Drumul urmează a fi reabilitat 

La exact șase luni de la finalizarea procedurii de licitație, pe 14 mai, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul prind proiectarea și execuția modernizării drumului Național DN29D, Botoșani – Ștefănești. Contractul în valoare de 208.444.894,73 lei fără TVA, a fost semnat cu reprezentanții asocierii condusă de către reprezentantul companiei sucevene Autotehnorom.

Din asociere mai fac parte: OPR Asfalt (Timişoara), Obras Publicas Y Regadios Sa (Toledo – Spania) și Evalcons Tech (Bacău). Ioan Vasile Rîpan, cel care controlează societatea Autotehnorom, declara pe 10 iulie că a început proiectarea, „care se face pe sectoare”. „Un prim sector va avea 15 kilometri și, în funcție de cum putem obține toate autorizațiile și avizele necesare, dar și de cum va merge proiectarea, sperăm să începem execuția în acest an. Cel mai probabil în septembrie”, spunea Rîpan.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
5.3 ° C
8.8 °
4.4 °
91 %
1.1kmh
7 %
sâm
19 °
Dum
21 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...