Undă verde pentru ocuparea posturilor din noul serviciu al Primăriei Botoşani

0

Camera Deputaţilor a decis marţi, că, pe durata stării de alertă, se vor putea desfăşura concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante din învăţământ, sănătate, sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, autorităţile administraţiei publice locale, Parlament şi Agentia Naţională pentru Resurse Minerale, Inspecţia Judiciară, dar şi din structurile care implementează programe cu finanţare din fonduri nerambursabile.

În aceste condiţii, municipalitatea botoşăneană poate să înceapă să organizeze concursuri pentru ocuparea posturilor din Serviciul Public de Administrare a Pieţelor, Oborului şi Cimitirelor.

În primă fază, vom organiza concurs pentru posturile destinate conducerii şi cele vizând structura de funcţionare, contabilitate, resurse umane, achiziţii publice. Cred că va fi un pachet de patru – cinci posturi. Estimăm că în lunile octombrie – noiembrie vom reuşi să ocupăm posturile. Noi vom începe cu primele concursuri, apoi vom sprijini structura de conducere a noului serviciu să deruleze procedurile pentru ocuparea tuturor posturilor”, a declarat un oficial din Primăria Botoşani.

Serviciul înfiinţat prin votul consilierilor municipali

Serviciul a fost înfiinţat prin votul consilierilor municipali şi  include 53 de posturi, dintre care două de conducere şi 51 de execuţie, repartizate după cum urmează: compartiment juridic, achiziţii, secretariat (trei posturi), compartiment contabilitate (două posturi), compartiment resurse umane (un post), birou administrare pieţe, obor, cimitire (46 de posturi, dintre care 32 la pieţe şi 14 la cimitire).

De administrarea pieţelor, oborului şi cimitirelor s-a ocupat în ultimii ani societatea Urban Serv, însă municipalitatea nu poate prelua personalul de acolo deoarece nu există temei legal pentru transferarea de personal de la o societate comercială la o instituţie publică.

Până când noul serviciu îşi va începe activitatea, pieţele, oborul şi cimitirele rămân în administrarea societăţii Urban Serv. „Există un contract care expiră în luna octombrie a anului în curs, contract care nu mai poate fi prelungit din punct de vedere legislativ. Şi asta pentru că salubrizarea este o activitate coordonată prin legea serviciilor comunitare de utilităţi publice, iar activitatea din pieţe şi cimitire este organizată în baza ordonanţei vizând administrarea domeniului public. Cu alte cuvinte, potrivit legii, Urban Serv nu se poate ocupa şi de salubrizare şi de pieţe şi cimitire”, a explicat Bogdan Buhăianu, directorul general al Urban Serv.

În prezent, în pieţe şi cimitire lucrează 65 de angajaţi ai Urban Serv. Pentru 10 – 15 dintre ei vor fi găsite soluţii pentru a fi reparţizaţi pe alte posturi de producţie în cadrul Urban Serv, iar ceilalţi vor participa la concursul organizat de primărie.

Deja ai votat!