Amendă uriașă pentru gunoi neridicat dată de Garda Mediu Botoșani

0

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu (GNM) Botoșani au intensificat controalele în ultima săptămână, iar unul dintre ele s-a soldat cu o amendă de 50.000 de lei.

În această perioadă verificăm operatorii economici care efectuează operații de colectare și transport deșeuri municipale, urmărind obligaţia de a asigura colectarea separată a acestora şi de a nu le amesteca în timpul transportului și cea de a livra şi transporta deşeurile numai la instalaţii autorizate pentru efectuarea operaţiunilor de sortare, tratare, reciclare şi depozitare”, a declarat Cristina-Ionela Kashyap, comisarul-șef al GNM. Potrivit acesteia, gestionarea deşeurilor trebuie să se realizeze fără a se pune în pericol sănătatea umană şi fără a dăuna mediului. Operatorii de salubritate nu trebuie să genereze riscuri pentru aer, apă, sol, faună sau floră, nu trebuie să creeze disconfort din cauza zgomotului sau a mirosurilor și, mai ales, nu trebuie să afecteze negativ peisajul sau zonele locuite.

Tocmai pentru că nu a respectat aceste obligații și prevederi din autorizația de mediu, săptămâna trecută, operatorul economic care colectează și transportă deșeurile municipale solide din Zona 5 Flămânzi, în speță firma suceveană Floor Construct, a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 50.000 lei. De asemenea, i s-au trasat șapte măsuri pentru remedierea neconformităților constatat, iar dacă la controlul următor nu vor fi duse la îndeplinire, operatorul va primi o amendă și mai mare.

Tot în această perioadă, o altă echipă de comisari ai GNM Botoșani a verificat, în urma unei sesizări, o societate de tip REMAT, care activează în domeniul colectării și verificării deșeurilor. Și aici au fost descoperite mai multe nereguli, iar comisarii i-au trasat mai multe măsuri, printre care interzicerea colectării și stocării temporare pe amplasament a deșeurilor ale căror coduri nu sunt cuprinse în autorizația de mediu.

Deja ai votat!
se încarcă...