Botoșănean plasat în arest la domiciliu după o răzbunare

0

Botoșăneanul care a incendiat duminică mai multe lucruri din curtea unui vecin a fost plasat în arest la domiciliu. În vârstă de 46 de ani, Mihai Scripcaru a fost reținut inițial de polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale, sub acuzația de distrugere prin incendiere, iar în cursul zilei de miercuri a fost prezentat în fața judecătorilor de drepturi și libertăți de la Judecătoria Botoșani, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Instanța a respins, însă, varianta arestării preventive, cerută de procurori, și a dispus plasarea bărbatului în arest la domiciliu. Potrivit deciziei magistraților, în următoarele 30 de zile botoșăneanul nu va avea voie să părăsească domiciliul, fără permisiunea judecătorilor. Totodată, acestuia i s-a interzis să comunice cu membrii familiei cu care a intrat în conflict.

Scenele care au dus la aceste deznodământ au avut loc duminică, 6 septembrie a.c., pe o stradă din municipiul Botoșani, undeva în apropierea Bisericii Sfântul Spiridon. În urma unui conflict mai vechi, bărbatul, Mihai Scripcaru, ar fi incendiat mai multe bunuri din curtea unui imobil aparținând unui bărbat de 56 de ani. Cazul a intrat în atenția Poliției, iar botoșăneanul a fost reținut inițial pentru 24 de ore. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție. Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani.

Deja ai votat!
se încarcă...