Casă nouă pentru bunica Eleonora, din Hilişeu

Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani, a decis să construiască o casă nouă pentru bunica Eleonora, din Hilişeu, care locuieşte în condiţii greu de imaginat. Ea a împlinit 80 de ani pe 13 mai, dar nu are o bătrâneţe uşoară deoarece lipsurile şi problemele de sănătate îi fac viaţa amară. Şi cum un necaz nu vine niciodată singur, casa bunicii aproape că se dărâmă, iar dintr-o cameră se poate privi afară, prin perete. Bunica nu are resurse financiare, dar nici putere fizică de a mai repara casa.

Aceasta este a şaptea casă pe care Asociaţia „Grup Civic” Botoşani o ridică în judeţ, cu scopul de a schimba în bine viaţa unor semeni cu care soarta nu a fost prea darnică. „Bunica m-a emoţionat până la lacrimi, deoarece printre oftaturi, mi-a spus că poate Dumnezeu decide să o ia din această lume, pentru a nu mai suferi. Şi cum mă doare sufletul să văd cât suferă, am decis să-i facem o mare bucurie, poate singura din ultimii ei ani trăiţi în singurătate şi lipsuri. Îi vine foarte greu să creadă că se va muta în casă nouă şi se roagă acum la bunul Dumnezeu să-i dea zile ca să o vadă ridicată”, a declarat Daniel Câşlariu.

Sprijin primit din partea autorităţilor 

În doar trei zile, a fost turnată şi placa peste aceasta, iar de astăzi vor fi ridicaţi pereţii. „Ţin să-i mulţumesc domnului primar şi domnului viceprimar, care ne-au pus la dispoziţie toate materialele necesare pentru a începe acest proiect şi care ne susţin în continuare. Este pentru prima dată de când ne ocupăm de cazuri sociale, când un primar ne cheamă la el în comună să-i dăm o mână de ajutor, să construiască o casă şi de asemenea, ne susţine cu materiale. Le mulţumesc tuturor celor care au avut buna plăcere să doneze din puţinul lor.

Totodată, ţin să-i mulţumesc doamnei care le face mâncare în fiecare zi muncitorilor care lucrează la casă, fără a avea vreo pretenţie financiară. Vă mulţumesc tuturor şi ne rugăm la bunul Dumnezeu ca într-un timp foarte scurt să reuşim să finalizăm casa bunicii Eleonora. Dumnezeu să ne ajute şi să vă răsplătească pe toţi cei care sunteţi alături de noi şi în acest nou proiect”, a mai transmis Daniel Câşlariu.

Cei care doresc să sprijine acest proiect umanitar au la dispoziţie conturile asociaţiei: RO03BTRLRONCRT0530156401 (lei), RO50BTRLEURCRT0530156401 (euro). Codul Swift BTRLRO22, cu specificația Eleonora.

Deja ai votat!