La sfârșitul vacanței, se deschid parcurile de joacă

0

Cu trei zile înainte de sfârșitul vacanței copiilor se redeschid parcurile de joacă. Anunțul a fost făcut de Instituția Prefectului într-un comunicat de presă.

Astfel, începând de mâine, 11 septembrie, conform unei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) se vor redeschide toate locurile de joacă în aer liber din județul, sub rezerva unor măsuri foarte stricte pe care va trebui să le asigura administrația publică locală. Este vorba de „efectuarea dezinfecției de cel puțin două ori pe zi cu produse biocide avizate/autorizate în acest scop; dezinfecția se va efectua după un program stabilit de către administratorul locurilor de joacă și în funcție de programul școlarilor”.

În comunicatul Prefecturii se mai menționează că toate spațiile de joacă vor trebui dotate cu „dispenser cu dezinfectant pentru mâini acționat cu pedală/senzor”. De asemenea, trebuie asigurate un număr adecvat de coșuri de gunoi închise cu capac acționat cu pedală, pentru colectarea selectivă a deșeurilor. O altă cerință este publicarea la loc vizibil a unor afișe, în mod clar, a regulilor specifice pentru utilizarea locurilor de joacă. „Redeschidem locurile de joacă cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară. Decizia vine ca urmare a contextului epidemiologic favorabil în care se află județul Botoșani față de alte județe”, a declarant prefectul Dan Nechifor.

Pe de altă parte, trebuie spus că redeschiderea locurilor de joacă pentru copii a devenit subiect predilect de campanie electorală pentru principalii contracandidați ai actualului primar al municipiului Botoșani, Cătălin Flutur.

Deja ai votat!
se încarcă...