Pericol de explozie înlăturat de un pompier aflat în timpul liber

0

Când ești salvator prin vocație, nu poți să stai deoparte nici în timpul liber. Este și cazul sergentului major Nicușor Vasilică Apetrei din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi. Astăzi dimineață, subofițerul a înlăturat pericolul de explozie la ieșirea din localitatea suceveană Zvoriștea. Nicușor a ieșit din tură și se îndrepta spre casă, la Suceava, când a observat pe partea dreaptă a drumului un autoturism care ardea pe jumătate. Fără să stea pe gânduri, subofițerul a oprit și a cerut un stingător. Și, pentru că proprietarul mașinii i-a spus că aceasta era alimentată cu gaz, pompierul a luat măsuri de îndepărtare a tuturor autoturismelor care erau oprite în zonă, dar și a oamenilor.

În același timp, a ajuns la fața locului și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVASU) din localitate, cu o autospecială cu apă și spumă. Folosind o țeavă de stingere de la autospeciala SVSU, sg.maj. Nicușor Vasilică Apetrei a stins incendiul înainte de sosirea colegilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al Județului Suceava, împierdicând flăcările să ajungă la butelia de gaz din portbagajul mașinii. Dacă nu ar fi intervenit, consecințele acestui eveniment puteau fi tragice.

Nicușor Vasilică Apetrei a devenit pompieri de mai puțin de un an, dar a învățat că cel mai de preț lucru este să fie prezent la datorie chiar și în timpul liber, dacă situația o impune. „A dovedit că este un adevărat salvator de vieți, un om care a transformat profesia în vocație, care demonstrează cetățenilor că pompierii sunt alături de ei nu numai atunci când își desfășoară misiunile specifice serviciului, ci și în afara acestuia, cu aceeași abnegație, curaj și devotament, motiv pentru care îl asigurăm de întreaga noastră prețuire și respect”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

+14 -0
se încarcă...