Tânără la un pas de moarte după ce a născut

După bucuria de a aduce pe lume un bebeluş, o femeie a fost la un pas de moarte. În vârstă de 30 de ani, dintr-o comună din judeţ, tânăra a ajuns luni dimineaţă la Maternitate, gata să nască.

Aceasta avea o sarcină la termen şi îi venise sorocul, iar, câteva ore mai târziu, a adus pe lume o fetiţă, sănătoasă. La scurt timp după naştere, însă, starea mămicii a început să se deterioreze, motiv pentru care medicii ginecologi au început să facă o serie de teste şi analize suplimentare. Rezultatul a fost unul şocant, tânăra de doar 30 de ani suferind un infarct. Aceasta a fost stabilizată la Botoşani, iar ulterior medicii au solicitat transferul femeii la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi.

Pentru acest lucru, ambulanţa cu medic a SMURD a preluat pacienta de la Maternitate şi a transferat-o la Iaşi cu diagnosticul de sindrom coronarian acut. Acolo, medicii specialişti cardiologi urmau să o supună unei proceduri de urgenţă pentru eliberarea vaselor de sânge.

La o zi după, medicii ieşeni au decis să o trimită înapoi la Botoşani, cu o ambulanţă cu medic. „Pacienta a fost supusă unei coronarografii. Medicii ieşeni nu au găsit ceva în neregulă pe acest aspect. Totuşi, au recomandat mai multe consulturi de specialitate, starea ei fiind în continuare problematică”, a precizat medicul Daniela Amarande, din cadrul SJA Botoşani.

Sindroamele coronariene, un adevărat pericol pentru sănătate

Sindroamele coronariene acute sunt consecinţa obstrucţiei acute a unei artere coronare. Cu alte cuvinte, sindroamele coronariene acute reprezintă o serie de afecţiuni asociate cu fluxul redus de sânge redus către inimă.

Blocarea poate fi bruscă şi se poate produce într-o singură clipă sau poate să vină şi să treacă peste o perioadă de timp. Afecţiunea apare din cauza acumulării de depozite grase în şi pe pereţii arterelor coronare. Aceste artere sunt responsabile de furnizarea de oxigen şi nutrienţi muşchilor inimii. Aceştia au nevoie de un aport constant de sânge bogat în oxigen pentru a funcţiona. Un cheag de sânge este cea mai frecventă cauză a unei artere coronare blocate.

Deja ai votat!