sâmbătă, noiembrie 26, 2022
AcasăLocalTânără la un pas de moarte după ce a născut

Tânără la un pas de moarte după ce a născut

După bucuria de a aduce pe lume un bebeluş, o femeie a fost la un pas de moarte. În vârstă de 30 de ani, dintr-o comună din judeţ, tânăra a ajuns luni dimineaţă la Maternitate, gata să nască.

Aceasta avea o sarcină la termen şi îi venise sorocul, iar, câteva ore mai târziu, a adus pe lume o fetiţă, sănătoasă. La scurt timp după naştere, însă, starea mămicii a început să se deterioreze, motiv pentru care medicii ginecologi au început să facă o serie de teste şi analize suplimentare. Rezultatul a fost unul şocant, tânăra de doar 30 de ani suferind un infarct. Aceasta a fost stabilizată la Botoşani, iar ulterior medicii au solicitat transferul femeii la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi.

Pentru acest lucru, ambulanţa cu medic a SMURD a preluat pacienta de la Maternitate şi a transferat-o la Iaşi cu diagnosticul de sindrom coronarian acut. Acolo, medicii specialişti cardiologi urmau să o supună unei proceduri de urgenţă pentru eliberarea vaselor de sânge.

La o zi după, medicii ieşeni au decis să o trimită înapoi la Botoşani, cu o ambulanţă cu medic. „Pacienta a fost supusă unei coronarografii. Medicii ieşeni nu au găsit ceva în neregulă pe acest aspect. Totuşi, au recomandat mai multe consulturi de specialitate, starea ei fiind în continuare problematică”, a precizat medicul Daniela Amarande, din cadrul SJA Botoşani.

Sindroamele coronariene, un adevărat pericol pentru sănătate

Sindroamele coronariene acute sunt consecinţa obstrucţiei acute a unei artere coronare. Cu alte cuvinte, sindroamele coronariene acute reprezintă o serie de afecţiuni asociate cu fluxul redus de sânge redus către inimă.

Blocarea poate fi bruscă şi se poate produce într-o singură clipă sau poate să vină şi să treacă peste o perioadă de timp. Afecţiunea apare din cauza acumulării de depozite grase în şi pe pereţii arterelor coronare. Aceste artere sunt responsabile de furnizarea de oxigen şi nutrienţi muşchilor inimii. Aceştia au nevoie de un aport constant de sânge bogat în oxigen pentru a funcţiona. Un cheag de sânge este cea mai frecventă cauză a unei artere coronare blocate.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.3 ° C
5.6 °
3.3 °
98 %
2.1kmh
99 %
sâm
5 °
Dum
4 °
lun
3 °
mar
4 °
mie
4 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei care știau că vine zăpada s-au răsturnat înainte, preventiv, că iarna nu-i ca vara.

EDITORIAL

Botoșăneanul Marius Budăi a anunțat mândru că a reușit să rezolve cu pensiile. După mărirea de doar 12.5%, Budăi declară senin că nu a...

GÂNDUL ZILEI

Aș putea, de bună seamă, Să-l ajung pe Păstorel Însă nu la epigramă, Poate doar la … Ottonel -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...