Copil lovit în plin de un autoturism de teren după o traversare nepermisă

Un copil de nouă ani a ajuns la spital după ce a fost victima unui accident rutier. Băiatul a încercat să traverseze strada prin loc nepermis şi a fost lovit în plin.

Incidentul a avut loc joi seara, în cartierul Stejari. Un autoturism marca Land Rover, condus de un bărbat de 31 de ani se deplasa pe Strada Gheorghe Filipescu. Autoturismul de teren se îndrepta dinspre Strada Nicolae Grigorescu spre Strada Petru Rareş. La un moment dat, în faţa acestuia a apărut copilul, care a încercat să traverseze strada printre maşini.

Deşi rula cu viteză redusă, şoferul nu a putut evita impactul, strada fiind îngustă. Maşina de teren l-a lovit pe copil şi l-a trântit pe asfalt. Martorii accidentului au apelat 112, la faţa locului ajungând o ambulanţă cu medic, care i-a acordat acestuia primul ajutor. „La faţa locului am găsit un copil de 9 ani. Prezenta traumatism cranian acut deschis, plagă contuză frontală și multiple escoriații pe membre și fată. A fost stabilizat şi transportat la Secţia de Pediatrie”, a spus medicul Eduard Gurău, din cadrul SJA Botoșani.

Mai multe echipaje de poliţie au ajuns la locul accidentului şi au blocat traficul. A fost demarată o anchetă pentru a se stabili cu exactitate cauza producerii evenimentului. „În cauză a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Deja ai votat!