Şedinţă importantă pentru cei care aşteaptă o locuinţă ANL de la municipalitate

0

În şedinţa din 17 septembrie, consilierii municipali botoşăneni vor aproba ordinea finală de prioritate în repartizarea locuinţelor pentru tineri, realizate prin Agneţia Naţională pentru Locuinţe. În şedinţa din 27 august, aleşii locali au aprobat ordinea de prioritate în repartizarea locuinţelor ANL, după care, cei nemulţumiţi de punctajul obţinut au avut posibilitatea să depună contestaţii sau să aducă documente doveditoare în susţinerea cauzei lor. Pe această listă se află 561 de persoane, unele având dosarul depus în anii 2005, 2006 şi 2007.

Nu au fost depuse neapărat contestaţii. La primărie s-au prezentat  aproximativ 40 de persoane pentru a-şi completa dosarele cu documente. Ultima listă a fost aprobată în urmă cu nouă ani şi au apărut multe modificări în situaţia titularilor dosarelor. O singură persoană a contestat punctajul, dar fără să aducă noi documente. Între timp, am mai făcut şi noi verificări la Direcţia Impozite şi Taxe şi am constatat că unii dintre ei au intrat în posesia unei locuinţe prin donaţie sau de la părinţi şi i-am exclus. Alţii şi-au construit locuinţă în altă localitate sau lucrează acum în altă localitate. Toate aceste informaţii au fost coroborate şi a rezultat lista de prioritate finală”, a declarat Iulian Ciubotaru, şeful Centrului Informaţii Cetăţeni din cadrul Primăriei Botoşani.

După aprobarea listei finale, va fi întocmită lista de repartizare, în care se vor regăsi persoanele care reconfirmă criteriile de acces la o locuinţă ANL. Astfel, acestea trebuie să aibă vârsta sub 38 de ani, loc de muncă în municipiul Botoşani şi să nu aibă locuinţă proprietate. Persoanele care au locuinţă în altă localitate pot primi locuinţă ANL, însă nu vor putea niciodată să o cumpere.

Condiţii pentru cei care cer o locuinţă 

Cel care solicită o locuinţă de la primărie trebuie să aibă până în 35 de ani la data depunerii cererii şi să poată primi repartiţie în cel mult 36 de luni de împlinirea acestei vârste. În calculul punctajului pentru fiecare dosar se ţine cont de situaţia locativă actuală, stare civilă, numărul persoanelor în întreţinere, starea de sănătate, nivelul de studii şi/sau pregătire profesională, situaţia locativă sau socială deosebită, venitul mediu net lunar pe membru de familie. La această dată sunt finalizate 80 de apartamente ANL de pe Şoseaua Iaşului, pe terenul primit de municipalitate de la Armată, însă numai 40 de apartamente vor putea fi repartizate de către municipalitate, celelalte 40 revenind cadrelor care lucrează în structuri ale Ministerului Apărării Naţionale.

Deja ai votat!
se încarcă...