Partenie Apostoaie – „Să ne ajute bunul Dumnezeu să nu rămânem corigenţi la materia numită omenie”

0

Astăzi, 13 septembrie, în finalul Sfintei Liturghii, în bisericile botoşănene vor fi oficiate slujbe de binecuvântate pentru noul an şcolar.

Partenie Apostoaie, preotul paroh al Bisericii „Vovidenia”, a declarat că acest început de an şcolar reprezintă o provocare a societăţii, a familiei, a şcolii, a oricărei instituţii. „Ce vrea Dumnezeu de la noi, de ce învăţăm, de ce venim la sfânta biserică, de ce ne rugăm, de ce facem atâtea eforturi, care este scopul şi, mai ales, în mod special, al unei şcoli. Scopul suprem este să fim cu adevărat oameni. Acum, mai mult ca oricând, în familie, în şcoală, în societate trebuie să-i învăţăm pe tineri, pe cei din jurul nostru omenia. Să fii om cu cei jurul tău este cea mai mare calitate. Calitatea supremă a unui om este omenia. Să ne ajute bunul Dumnezeu ca la finalul anului şcolar să nu rămânem corigenţi la materia numită omenie”, a transmis preotul Partenie Apostoaie.

Partenie Apostoaie a făcut apel la credincioşi să se implice şi în acest debut de an şcolar în proiectul derulat de Parohia Vovidenia prin care se asigură ghiozdane cu rechizite copiilor din familii defavorizate. „Un ghiozdan, un caiet, un creion şi tot ceea ce este necesar şcolii este binevenit şi în municipiu, dar mai ales în mediul rural unde multe familii nu au ce le trebuie la acest început şi pe parcursul anului şcolar”, a mai spus Partenie Apostoaie. Botoşănenii care doresc să dăruiască un ghiozdan cu toate cele necesare unui elev sunt aşteptaţi la Biserica „Vovidenia”.

Deja ai votat!