spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTProiectul vizând noul centru comercial din Centrul Vechi, readus în atenţia consilierilor...

Proiectul vizând noul centru comercial din Centrul Vechi, readus în atenţia consilierilor municipali

Proiectul vizând construirea unui centru comercial în locul fostei societății Rapsodia Conf se numără printre proiectele care vor fi dezbătute de consilierii municipali, în şedinţa din 17 septembrie. Este a cincea şedinţă în care proiectul este adus în atenţia aleşilor locali.

Proiectul include demolarea clădirilor societății Rapsodia Conf, construirea unui centru comercial Lidl de aproximativ 2.200 de metri pătraţi, parcare de 120 de locuri, 10% din suprafața aferentă urmând să fie amenajată cu spații verzi. În a doua etapă, ar urma să se construiască, pe o altă suprafață de 2.000 de metri pătraţi, două blocuri de locuințe colective, cu regim de înălțime parter plus trei etaje.

Contre politice pe acest proiect, la ultima şedinţă a CL

Pe 27 august, acest proiect a fost respins pentru a patra oară în cadrul ședinței Consiliului Municipal Botoşani. Introducerea proiectului pe ordinea de zi a ședinței din 27 august a fost decisă după ce Mihai Tincu a formulat, în numele Rapsodia Conf, o plângere administrativă prin care a încercat să arate că inițiativa ar întruni toate condițiile legale pentru ridicarea complexului comercial, existând inclusiv avizul favorabil din partea Ministerului Culturii, întrucât terenul pe care ar urma să se ridice noul magazin este în vecinătatea Centrului vechi.

În timpul dezbaterilor, consilierii liberali au arătat că, în urma consultărilor cu locuitorii din zonă, aceştia s-ar fi opus unei astfel de inițiative. „Din discuțiile pe care le-am avut cu cetățenii din zona respectivă, plus din ceea ce cred eu că ar trebui să se întâmple în zona respectivă, aș vrea să întăresc faptul că, majoritatea cetățenilor spun NU unei zone comerciale. Locul acestor zone comerciale este în afara unui oraș modern și deschis viitorului”, a spus consilierul local PNL Cătălina Lupașcu.

Consilieri acuzaţi că s-ar opune investiţiilor private 

Viceprimarul Cosmin Andrei, care i-a acuzat pe consilierii PNL că s-ar opune investițiilor private. „La proiectele ce vizau hipermarket-urile din oraș ați votat cu două mâini, acum nu votați acest proiect pentru că este poate afectat un coleg al nostru sau pentru că poate nu ați primit ceea ce așteptați. Așteptați să vă dea ceva domnul Tincu ca să votați proiectul acesta?”, a spus Cosmin Andrei.

La rândul său, Mihai Tincu, care s-a abținut de la vot, a explicat că  investiția ar putea să aducă revitalizarea Centrului Istoric, adăugând că în timpul consultărilor nu a primit de contestații de la cei din jur. Ba mai mult, Mihai Tincu a arătat că există posibilitatea ca demersurile să continue în contenciosul administrativ, acuzându-i voalat pe cei care se opun proiectului de exces de putere.
În ciuda acestor explicaţii, proiectul a fost respins cu 11 voturi pentru, unul împotrivă și 10 abțineri.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...