Pompier botoșănean decorat de ministrul Vela

Astăzi, cu prilejul aniversării Zilei Pompierilor din România, un angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani a fost decorat de ministrul Afacerilor Interne, Ioan Marcel Vela.

Este vorba de plutonier major Daniel Savin, din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, care a primit distincția „Emblema de onoare a Inspectoratului general pentru Situații de Urgență”. Aceasta i-a fost înmânată chiar de către ministrul Vela, în cadrul ceremoniei organizate la sediul Ministerului Afacerilor Interne, care s-a încheiat în urmă cu puțin timp.

Pompierul din Dorohoi a fost recompensat cu această distincție deoarece pe 15 august a.c. a salvat un tânăr de 35 de ani, căzut într-o fântână adâncă de 22 de metri. „10 minute a durat ca Daniel să îmbrace kitul de salvare, să coboare 22 de metri, să intre în apa rece și să scoată cu ajutorul dispozitivului făcut de colegii lui victima la suprafață. 10 minute care au însemnat viața unui om, pentru că deja acesta se afla în șoc hipotermic”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

Deja ai votat!