Pompierii au donat sânge pentru botoşăneni

Zeci de pompieri au răspuns apelului cadrelor medicale şi au donat sânge, în aceste zile. După ce criza de sânge din sistemul de sănătate a ajuns la cote alarmante, cei care sunt „construiţi” să salveze vieţi au dat încă o dată dovadă că fac acest lucru şi în timpul liber.

Cel puţin 20 de angajați ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au donat sânge la finele săptămânii trecute. Acţiunea acestora vine în contextul în care Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) este afectat de o criză uriaşă de donatori. „Acţiunea colegilor mei se va întinde pe parcursul a mai multe zile. Până în prezent au fost 20, dar cu siguranţă vor mai fi, pentru că venim tot timpul în sprijinul semenilor. Sperăm să facă asta cât mai mulţi botoşăneni în perioada următoare.”, a spus ofiţerul Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani.

Din cauza crizei foarte mare de sânge, CTS a fost deschis şi sâmbăta trecută, în speranţa refacerii rezervelor de sânge. Acestea sunt minime de mai multe zile. Potrivit cadrelor medicale, este nevoie urgentă de OI pozitiv, stocul fiind aproape inexistent.
Totodată, este nevoie de sânge şi din celelalte grupe. „Rugăm persoanele cu grupa OI Pozitiv (şi nu numai!) apte din punct de vedere medical, să vină la donare. Stocul pe această grupă e aproape inexistent, iar numărul bolnavilor ce aşteaptă sânge e în continuă creştere”, este apelul Centrului de Transfuzii Botoşani.

Deja ai votat!