Săptămână frumoasă de toamnă

0

Toamna vrea să le facă în ciudă elevilor care încep astăzi școală. Prima săptămână din noul an școlar va fi una caracteristică mai mult lunilor de vară, cu temperaturi maxime care se apropie de pragul de 30°C, nivel atins rar vara care tocmai s-a încheiat, și minime de 13°C-14°C.

Regimul termic prognozat al acestei săptămâni este mult mai ridicat decât normalul, înregistrându-se până vineri temperaturi mai mari chiar cu 9°C-10°C.

Ziua de astăzi, când va suna din nou clopoțelul în multe dintre școli va fi una dintre cele mai toride din acest an, cu temperaturi maxime care pot atinge chiar și 30°C. Acest nivel este menținut până joi inclusiv, când se așteaptă chiar și temperaturi de peste 31°C.Totuși, faptul că sezonul rece se apropie este demonstrat de temperaturile minime, care încep să piardă bine din grade, la 14°C în această noapte spre 11°C în noaptea de joi spre vineri și chiar 7°C în cursul nopților din weekend. Pe acest fond de răcire, în weekend vom avea parte de o vreme mai rece, temperaturile maxime diurne urmând să jongleze în jurul a 18°C.

În ceea mai mare parte a săptămânii vom avea parte de un cer degajat de nori, dar de vineri, odată cu răcirea vremii se vor putea înregistra chiar și ploi de scurtă durată. În celelalte două zile ale weekendului cerul va fi mai mult noros.

+4 -0
se încarcă...