Creștere a numărului de slujbe vacante (lista locurilor de muncă)

0

Numărul locurilor de muncă disponibile pentru botoșăneni continuă să crească. Astfel, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani, a anunțat că sunt disponibile 898 de posturi, cu peste 70 mai multe decât săptămâna trecută. Printre locurile de muncă listate de la angajatori sunt 30 posturi pentru absolvenți de studii superioare: economiști și ingineri, în special, dar și posturi pentru absolvenți de studii medii, 868 slujbe.

Se caută economiști pentru posturi de manageri sau diferite posturi de execuție în companii private, dar tot inginerii sunt cei mai deficitari de pe piața muncii. Este nevoie de constructori, mecanici sau textiliști, proiectanți. De asemenea se mai caută medici veterinari, kinetoterapeuți sau translatori.

Nova Apaserv se numără printre angajatori. Caută manageri de proiect sau șefi pentru secția de la Dorohoi, unde salariile nu depășesc 4.000 de lei, în timp ce pentru un șef de formație la Bucecea, salariul oferit este cu 13 lei mai mare decât salariul minim pe economie.

Şi oferta pentru botoşănenii cu studii medii este destul de diversă. Poșta Română continuă să caute factori poștali, agenți curieri sau oficianți, dar sunt disponibile și poturi de recepționeri sau de pădurari sau editori de imagine. Totuși, cele mai multe posturi sunt în construcţii şi în domeniul industriei uşoare . De asemenea, în oferta de muncă AJOFM se găsesc şi posturi pentru persoanele necalificate, care nu au studii profesionale sau liceale absolvite, dar şi acestea sunt în construcţii şi confecţii.

Per total, indiferent de nivelul de pregătire, în această săptămână, mai bine de jumătate din locurile de muncă disponibile sunt în domeniul construcțiilor, 558. Urmează industria ușoară cu 144 de locuri de muncă, alimentație cu 41 slujbe, în timp ce restul domeniilor activității economice totalizează 155 oferte de slujbă.

Lista locurilor de munca disponibile in aceasta saptamana (aici)

Deja ai votat!