vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTCuplu botoșănean încarcerat după ce a transformat o bonă în sclavă sexuală

Cuplu botoșănean încarcerat după ce a transformat o bonă în sclavă sexuală

Doi botoșăneni, soț și soție, au ajuns să facă pușcărie după ce au crezut că pot scoate bani din prostituție, profitând de naivitatea unei tinere în vârstă de 18 ani.

Planul a fost pus în aplicare, în 2013, când Andreea Mariana C., originară din Săveni, care locuia pe atunci la Harrow (Regatul Unit al Marii Britanii), a abordat victima propunându-i să vină la Londra să lucreze ca bonă. După ce tânăra, în vârstă de 18 ani, a fost de acord, botoșăneanca a ajutat-o să ajungă în capitala britanică.

Victima a sosit la Queensbury, în Harrow, imediat după Crăciun, în 2013, unde l-a cunoscut pe soțul botoșănencei, Marius Ciprian C., din Ripiceni. Însă, în loc să ajungă bonă, tânăra a fost dusă la un hotel și violată de botoșănean, care a anunțat-o că urmează să lucreze ca prostituată. Ulterior, în ianuarie 2014, Marius Ciprian C. a dus-o pe victimă la un bordel, unde a fost obligată să întrețină relații sexuale. Planurile cuplului au fost dejucate după ce tânăra a contactat nişte prieteni ai unchiului ei și a reușit să fugă astfel.

Soţi condamnaţi la închisoare 

Ulterior, botoșănenii au fost arestați de poliția britanică și trimiși în judecată, soții fiind condamnați la 15 ani și respectiv 9 ani de detenție pentru un noian de acuzații, de la trafic de persoane și organizarea activităților de prostituție, până la viol și respectiv complicitate la viol (n.r. – în cazul botoșănencei), dar și deținere de documente false, botoșăneanul având permisul de conducere fals.

Prima condamnare a venit repede, după mai puțin de trei luni, mai exact în aprilie 2015, cuplul fiind condamnat de Tribunalul North West London, iar sentința a rămasă definitivă la data de 24 aprilie 2015, prin decizia pronunțată de Curtea Coroanei din Harrow – Marea Britanie. Astfel, Marius Ciprian C. s-a ales cu o pedeapsă de 15 ani de închisoare, iar soția lui, Andreea Mariana C. cu o condamnare de 9 ani de detenție. La scurt timp după decizia instanței, autoritățile britanice au dispus expulzarea lor, cei doi fiind extrădați în România și încarcerați în penitenciare diferite. El la Botoșani, iar ea la Bacău.

Pentru acest lucru a fost nevoie de o întreagă procedură, respectiv recunoașterea sentințelor dictate de magistrații britanici de către instanțele din România. Deși trebuia să iasă din pușcărie abia în iulie 2023, Andreea Mariana C. a reușit să obțină, în noiembrie 2019, eliberarea condiționată, dar timp de doi ani ea va trebui să respecte mai multe măsuri de supraveghere.

În schimb, soțul ei, Marius Ciprian C. a contestat hotărârea instanței prin care a fost încercerat, încercând să obțină cu disperare reducerea condamnării pe motiv că cei 15 ani de închisoare sunt prea mulți față de limitele pedepselor stabilite de Codul penal românesc. Cu toate acestea, Curtea de Apel Suceava i-a respins în primă fază cererea, însă botoșăneanul are mai multe acțiuni pe rolul instanțelor.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta Consiliului Județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...