Filarmonica „George Enescu” Botoşani reia concertele în sala Casei Sindicatelor

0
sdr

Filarmonica „George Enescu” Botoşani reia concertele în sala de spectacole a Casei Sindicatelor „Nicolae Iorga”. Vineri, 18 septembrie 2020, începând cu ora 18:30, va fi susţinut un concert extraordinar Proconsul Simfonic, sub bagheta dirijorală a lui Iulian Ursu. Programul include lucrări pop-rock simfonic din repertoriul formației Proconsul și lucrări orchestrale de largă popularitate. Regula din sală va fi aceea că va fi ocupat un scaun şi două nu, estimându-se că ar putea participa aproximativ 300 de spectatori. Publicul meloman trebuie să poarte mască de protecţie. Biletele se găsesc la sediul Filarmonicii „George Enescu” Botoșani.

Mihai Sîrbu, directorul Filarmonicii, a anunţat că acelaşi concert va fi susţinut sâmbătă, 19 septembrie, începând cu ora 18:00, pe Esplanada Casei Sindicatelor. Concertul de sâmbătă este gratuit şi dedicat tuturor botoşănenilor aflaţi în prima linie în lupta cu noul coronavirus.

„Am avut noroc cu Amfiteatrul de la Cornişa”

În ultimele luni, orchestra Filarmonicii a susţinut concerte în aer liber, în Amfiteatrul din Parcul Cornişa, pe Esplanada Casei Sindicatelor şi în Parcul Eminescu. Potrivit oficialului, au fost susţinute peste 20 de concerte în aer liber. „Suntem în limita concertelor propuse prin proiectul anual de management. Am avut noroc cu Amfiteatrul de la Cornişa şi Esplanada Casei Sindicatelor pentru că am avut unde să susţinem concerte. Alte filarmonici din ţară nu au avut norocul nostru. Au susţinut concerte prin biserici, prin curţi”, a spus Mihai Sîrbu. Referindu-se la încasări, directorul Filarmonicii a explicat că acestea au scăzut foarte mult. Astfel, dacă în luna martie veniturile instituţiei depăşeau 100.000 de lei, la concertele în aer liber abia dacă se ajungea la încasări de câteva sute de lei. „La încasări nu avem ce să socotim. Pentru noi, important este că am susţinut concerte şi ne-am întâlnit cu publicul meloman. Suntem mulţumiţi că nu am avut şi nu avem colegi diagnosticaţi cu covid 19 şi că ne putem desfăşura activitatea. Am luat toate măsurile necesare şi uşor – uşor, ca în orice domeniu, mergem înainte”, a concluzionat Mihai Sîrbu.

După cele două concerte, va urma o perioadă de studiu individual, iar stagiunea va fi deschisă la începutul lunii octombrie, cu concerte în sală.

+8 -1
se încarcă...