Anchetat penal după ce și-a cumpărat o identitate falsă cu 150 de euro

Un tânăr în vârstă de 22 de ani din Republica Moldova va fi anchetat penal pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, după ce a fost prins cu o carte de identitate românescă falsă.

Întâmplarea s-a petrecut marți, pe 15 septembrie a.c., când tânărul respectiv, pasager într-un autocar ce asigura o cursă regulată Cehia – Chişinău, a ajuns în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca. În baza analizei de risc pe linia migrației ilegale, echipa comună formată din polițiști de frontieră și vameși a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra pasagerilor mijlocului de transport, ocazie cu care a descoperit asupra tânărului cartea de identitate care s-a dovedit a fi falsă.

„Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului în cauză, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a procurat cartea de identitate din Franţa, de la o persoană ale cărei date nu le cunoaşte, în schimbul sumei de 150 de euro, cu intenţia de a obţine mai uşor un loc de muncă”, a arătat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Deja ai votat!