Nouă profesori afectaţi de Covid

0
dav
În debutul acestui nou an şcolar, zeci de elevi şi nouă cadre didactice au probleme din cauza noului coronavirus. Datele centralizate de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean arată că 58 de elevi se află în izolare la domiciliu, iar doi sunt în spital. În izolare se află şi patru cadre didactice (de la Liceul „Dimitrie Negreanu” şi Liceul Dr. Mihai Ciucă” Săveni). Au fost diagnosticaţi cu Covid19 şi internaţi în spital un profesor de la Colegiul „A.T. Laurian” şi o educatoare de la Grădiniţa 23.
Potrivit reprezentanţilor IŞJ, situaţia nu impune schimbarea scenariului după care se
desfăşoară activitatea didactică din şcoli. Cum anul şcolar a început de trei zile, este greu de crezut că problemele de sănătate ale elevilor şi cadrelor didactice au debutat odată cu reluarea cursurilor.
Doi profesori de la Liceul „Dimitrie Negreanu” şi unul de la Liceul „Dr. Mihai Ciucă” Săveni
au solicitat să predea de la domiciliu din cauză că au o stare de sănătate precară.

Cinci profesori au decis să se pensioneze

Cu gândul la sănătatea şi siguranţa proprie, cinci profesori care obţinuseră aviz pentru
continuarea activităţii la catedră, deşi îndeplineau condiţiile pentru pensionare, au decis să se pensioneze. „Aceşti colegi îndeplineau condiţiile de pensionare şi au cerut în primăvară să rămână încă trei ani la catedră. Acum ei s-au decis să se pensioneze. Din câte ştiu, vor mai fi câteva cazuri. Totodată, vor fi şi pensionări anticipate. Sunt două motive pentru care se solicită acum pensionarea, actualul context epidemiologic şi modul de calcul al pensiei, care este mai avantajos acum. Dacă situaţia se va agrava, probabil că vor fi şi mai multe cereri”, a declarat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ.
Potrivit liderului sindical, în rândul angajaţilor din şcoli, elevilor şi părinţilor domină o stare
de îngrijorare. „Lumea este speriată de ceea ce se întâmplă. Să sperăm că nu vor apărea foarte multe cazuri, dar nu este exclus acest lucru pentru că vedem ce se anunţă şi la nivel mondial”, a mai spus Liviu Axinte
Deja ai votat!
se încarcă...