O nouă licitaţie pentru Spitalul de boli cronice (video)

0

Până la finele acestei luni, municipalitatea botoşăneană va demara licitaţia pentru stabilirea constructorului care să execute lucrările de racordare a Spitalului de boli cronice şi îngrijiri paliative la reţelele de utiliăţi. Acest nou spital a fost ridicat lângă Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe”, lucrările executate de muncitorii de la firma Victor Construct fiind aproape de final.

În această săptămână, ne-a fost predată de către proiectant toată documentaţia pentru utilităţi. Acum o verificăm şi urmează să organizăm licitaţia pentru execuţie lucrări.  Estimez că undeva în luna noiembrie vom avea un câştigător care să treacă la treabă”, a declarat Cătălin Fetcu, directorul Direcţiei de dezvoltare locală din cadrul Primăriei Botoşani. Potrivit acestuia, spre deosebire de alte obiective, racordarea la utilităţi a noului spital nu ridică multe probleme în execuţie, în condiţiile în care reţelele există în zonă.

Cât priveşte dotările pentru noul spital, acestea vor fi asigurate cu fonduri de la CNI şi municipalitatea botoşăneană. Cel mai probabil, municipalitatea va aloca bani Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe”, unitate care să deruleze achiziţiile pe partea de aparatură medicală şi mobilier.

Noul spital a fost realizat cu fonduri de la CNI

Această unitate este destinată bolnavilor care sunt în stadii terminale ale unor boli cronice grave şi care, în felul acesta, pot fi îngrijiţi de personal de specialitate. Valoarea investiţiei este de 15,6 milioane de lei, fondurile fiind asigurate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii.

Demersurile pentru noul spital au fost făcute încă din anul 2013 de către deputatul Tamara Ciofu, însă lucrările au început în noiembrie 2017. Noul spital se află lângă Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe”. Baza de tratament existentă în Spitalul de Recuperare va fi completată de Ministerul Sănătăţii, pentru a se putea asigura servicii medicale şi pacienţilor noului spital.

Deja ai votat!